| danailie95 a întrebat:

Bună, am o problemă, cam mare pentru mine, sunt însărcinată în 19 săptămâni și problema mea mare e somnul, nu mă pot odihni noaptea, deși am o viață activă stând la țară țin să menționez că ziua nu dorm și sunt destul de ocupată. Am un băiețel de aproape 1 an și naaaa, mămicile știu despre cum e viața cu un copil mic și pe lângă asta ziua sunt singură cu el și având animale și păsări sunt destul de ocupată, plus treburile casnice, ce îmi puteți recomanda? Nu vreau să fiți răutăcioase, vreau doar un sfat... mulțumesc anticipat!♥️

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| carevaescu a răspuns:

Bună. Această insomnie este oarecum normală la femeile gravide, pentru că nivelul de melatonină scade natural timpul sarcinii. Așa că cel puțin nu îți fă griji, este ceva normal.

Primul pas ar fi să elimini stimulentele precum cafeaua și dulciurile cu vreo nouă ore înainte de culcare. asta ar însemna în jurul prânzului.

Nu se recomandă neapărat suplimente cu melatonină pentru că nu sunt studii care să arate dacă ar fi safe sau nu.

Cel mai bine totuși este să îți consulți doctorul

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Fiind insarcinata nu ai voie sa iei orice pastila fara recomandarea medicului, mergi la medic si intreaba l pe acesta ce recomandă pentru insomnie, ce varsta ai? Sarcina usoara

| danailie95 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am 28 de ani

| danailie95 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Buna, nu iau nici un fel de pastilă, decât vitaminele recomandate de medic. Mulțumesc frumos?