| Ciprianccdlcjmrx a întrebat:

Am o problema care ma cam deranjeaza, uit foarte repede, uneori uit mai repede ca si tata, totusi e de explicat el are 60 de ani, dar eu la 18 ani uit prea repede, culmea cand eram mai mic, nu uitam asa, si eram mai bun la matematica, adica reuseam sa fac calcule in cap, acum pur si simplu ma blochez, deci uit foarte repede si creierul meu se mai "blocheaza" cand e vorba de gandit in timp limita, daca intelegi, care sa fie problema? Pentru ca totusi la 18 ani mi se pare ciudat sa uiti

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
| Deliiiia a răspuns:

Uiţi pentru că nu repeţi. Este normal ca odată ce înaintăm în vârstă selecţia de informaţii să fie mai ruguroasă, întrucât suntem supra solicitati de stimuli externi si atunci creierul nostru nu se poate concentra la fel de bine. Ce uiti mai exact? Daca nu reactionezi bine in timp limita iti recomand lectura care iti va imbunatati usurinta in exprimare.

| Ciprianccdlcjmrx explică (pentru Deliiiia):

Uit chestii din ziua respectiva, adica daca dimineata imi pun telefonul pe birou, dupa 20 de minute nu mai stiu unde l-am pus, si pur si simplu ma blochez cand vine vorba de vorbitul cu persoanele, am multe chestii de spus, dar creierul in acel moment pur si simplu ma opreste

| CuriousStuff a răspuns:

Memoria trebuie exersata. Invata, fa chiar jocuri de memorie, la varsta ta nu e normal sa uiti asa repede. E doar lipsa de antrenament.winking
Daca te chinui sa inveti lucruri cateva luni pana la un an, adica te pui serios pe invatat pentru o materie la scoala, de exemplu iti garantez ca memoria ta o sa se imbunatateasca, cum am zis, ai doar nevoie de "antrenament". Medicamente nu exista doar pentru boli serioase, iar la tine nu e cazul. Asa ca pune-te pe invatat, o sa-ti fie foare greu un timp sa retii, dar dupa totul o sa devina foarte usor.

| DamarisEylul a răspuns:

Este normal sa mai uitam din când in când. S ar putea sa fie vorba de lipsa de magneziu, care determina aceste " uitari " si lipsa de concentratie. Ar fi f bine sa mergi la medicul de familie si sa ii spui ce problema ai, iar acesta sa ti dea niste pastile cu magneziu care sa te ajute

| Ciprianccdlcjmrx explică (pentru CuriousStuff):

Poate o problema ar fi ca lucrez in domeniul IT, si stau zilnic 7-8 ore la pc, si dupa sunt obosit si nu mai am chef de citit si invatat, adica pur si simplu, m-am invatat sa nu mai gandesc, adica pe pc totul e automatizat, si cred ca si de aici e problema cu comunicarea

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu iti exresezi destul mintea. Mintea e ca un muschi, daca nu exersezi intens in fiecare zi, se atrofiaza. Cand erai mic, aveai inteligenta nativa. Din ea, poti obtine mult, invatand intens, mult si in fiecare zi sau poti pierde mult daca lasi mintea sa leneveasca.

| Deliiiia a răspuns (pentru Ciprianccdlcjmrx):

Este normal, mintea îţi zboară la alte gânduri şi nu eşti complet implicat în acţiune. Încearcă să trăieşti mai mult în prezent, poate eşti stresa în perioada asta. Deficitul în comunicare se rezolvă cu lectura, aşa deprinzi să te exprimi mai uşor. Cum s-a zis mai sus, memoria trebuie exersată. Poţi lua lecitină pentru impulsionare.

| OMEGALIN a răspuns:

Si eu am probleme cu memoria, totusi nu e nimic pentru care sa te alarmezi. Daca spui ca inainte nu aveai aceasta problema cu siguranta se datoreaza lipsei de utilizare a memoriei.Ca sa fie ceva si distractiv, iti recomand jocuri de acelea de tinut minte ce carte unde e laughing Nu imi amintesc (culmea laughing ) cum se numesc, dar pot fi un exercitiu bun pentru dezvoltarea memoriei happy

| OMEGALIN a răspuns:

Uitasem sa adaug in raspunsul meu.Intreaba-ti parintii daca au avut astfel de probleme de memorie in tineretea lor, poate sa fie si ceva transmis de la ei, dar in orice caz, totul se rezolva prin exercitiu happy

| CuriousStuff a răspuns (pentru Ciprianccdlcjmrx):

Problema nu e ce faci la munca, nu poti da vina pe PC, problema e ca esti cam lenes si nu inveti suficient, fara suparare. Daca te pui pe invatat, asa cu sila si greu cum o sa-ti fie la inceput, in cateva luni o sa ai o memorie mult mai buna.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru Ciprianccdlcjmrx):

Toate studiile arata ca PC-ul distruge creierul asa ca ti-ai raspuns singur. Dovada- Nici macar nu ti-a dat in cap sa intri pe google sa vezi despre asta.

| Deyne a răspuns:

Buna! Si eu am o problema asemanatoare cu a ta! Tot de la 18 ani am inceput si eu sa uit anumite lucruri. Vorbeam cu cineva acum si dupa cateva minute uitam. Am inceput sa uit de cand m-am apucat de fumat. O sa crezi ca e o prostie, dar e adevarat! Fumatul diminueaza capacitatea de gandire, nu mai gandesti limpede, diminueaza concentrarea. Poti scapa de asta numai concentrandu-te cat de mult poti asupra unei discutii, fie ca e o lectie pe care o inveti la scoala, fie ca sunt anumite conversatii, trebuie doar sa te straduiesti sa fi atent. Daca fumezi, acesta este raspunsul la intrebarea ta!

| Ciprianccdlcjmrx explică (pentru OMEGALIN):

Nu sunt parintii biologici, cei biologici nu-i cunosc

| OMEGALIN a răspuns (pentru Ciprianccdlcjmrx):

In orice caz,prietene, continua sa-ti exersezi memoria si vei vedea ca va da rezultate happy Iar daca nu-ti place ideea cu jocul acela de carti, incearca sa faci zilnic ceva nou si sa iti amintesti peste o saptamana, doua ora la care ai facut respectivul lucru si eventual noteaza-ti undeva incat sa te poti verifica sau chestii asemanatoare happy
Totul se rezolva cu incredere, timp si exersare.Totul happy

| Clorox a răspuns:

Really? Eu nu imi mai aduc aminte ce am facut ieri si cand eram mic tineam minte cu anii...
PS: Acum ma gandesc ce am facut ieri, bai, chiar nu-mi aduc aminte laughing
HELP!

| TabletaSB a răspuns:

Dormi suficient.mananca sanatos si fa sport. Poate e deficienta de vitamine

| vocea a răspuns:

Trebuie sa iti eliberezi mintea de probleme si sa incepi sa gandesti rational ca sa nu mai uiti sunt la farmacie niste pastile pentru memorie.