| ProblemaGravaa a întrebat:

am o problema Grava. cred ca o sa radeti 2 zile si peste 1 saptamana o sa ma vad in top 10 intrebari haioase.deci nu stiu cum sa imi exprim problema asa ca o fac cum cred eu:
va zic pe scurt problema si dupa o sa dezvolt: ma doare anusu
Dezvlotata:sunt baiat am 14 ani si de vreo juma de an ma doar anusu. adica mai mult dupa ce fac "Treaba mare"happy
parca ma inteapa intr-un fel si ma ustura nu stiu care e cauza. de multe ori ma doare si fara sa fac "treaba mare"laughing ma inteapa intr-un mod toatal neplacutstraight face. si nu mai rezist. chiar in momntul asta ma doare de mor de asta am apelat la acest site TPU. acum nu stiu cum sa explic. anusu are parca niste umplaturi acolo. dupa ce te "caci" in partea dreapta cand ating cu ceva acolo. cu hartie igienica sau cu alceva ma doare de mor. NU radeti e o problema delicata. care ar fi cauza raspuns rapid va rog. stau si 45 de min pe Wc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu este nimic de ras. Esti constipat si din aceasta cauza, datorita efortului de defecatie ai hemoroizi (umflaturile) si probabil niste fisuri anale.
Este foarte important sa mananci multe fructe si elgume, paine integrala si cat mai putine dulciuri si acrne. Trebuie sa bei minim 3 litri ed apa sau ceai pe zi, sa mananci obligatoriu o farfurie de ciorba si macar 200 de ml de iaurt facut in casa (nu se pune cel cumparat de la magazin, ambalat). In plus, trebuie sa stai cat mai putin pe scaun si sa faci minim 3 ore de miscare pe zi.
Pe langa asta, nu te mai sterge cu hartie igienica dupa scaun, ci spala-te direct, folosind apa calduta (cat mai rece posibil). Nu face niciodata baie in cada sa stai cu fundul in apa fierbinte. Nu manca iute (ardei, boia, piper, etc). Nu bea sucuri acidulate. Cumpara-ti de la farmacie unguent Hemorzon si seara, dimineata si dupa scaun, spala-te bine la fund cu apa cat mai rece si unge-te cu acesta, bagand cu delicatete si in orificiu. Fara regimul de viata, unguentul nu te ajuta la nimic, dar daca respecti ce ti-am zis, va fi bine in cateva saptamani

4 răspunsuri:
| 0vidius a răspuns:

Probabil ai hemoroizi dar ca sa fii sigur du-te la medicul de familie pentru un consult sa vada exact ce ai si ce tratament iti trebuie, sa nu-ti fie rusine sa apelezi la doctor caci e o problema de sanatate ca oricare alta.

| 24101996 a răspuns:

Poate ca esti constipat.mai bine ai consulta un medic!happy BFT

| aumih16 a răspuns:

Poate nu e nimic grav! se poate intampla si daca ai gaze eventual la stomac!

| Iulian03 a răspuns (pentru aumih16):

Am 17 ani si aceleasi simptome le am si eu... prima oara am simtit dupa un scaun (acu vreo 2 saptamani) iar acum am facut putin mai tare si a inceput iar sa ma intepe putin