| Luizaaa a întrebat:

Am o problema,îmi cade părul! Menționez că am părul lung și mici probleme cu mătreața (nu am peste tot,decât în fața) Am auzit că poate fi și de la stres,care,la mine este mereu prezent, dar și dereglări hormonale. As vrea niste remedii naturale contra căderii părului, va rog!
Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| HarukoMariusDaniel a răspuns:

In primul rand, parul poate cadea si din cauza unei carente de vitamine. Primul pas ar fi sa faci un control big grin
In al doilea rand, da, parul poate cadea si pe baza stresului. Redu stresul prin meditatie, yoga si vei vedea imbunatatiri.
Dereglarile hormonale pot si si ele o cauza. O alimentatie saraca in vitamine si bogata in carbohidrati rafinati poate cauza, de asemenea, caderea parului.
Rezumat: reduci stresul ( meditatie /yoga/sport), incepi sa mananci sanatos ( fara fastfood/dulciuri/sucuri) si eventual, aplici ulei de ricin pe par. In alta ordine de idei, spalatul excesiv poate cauza caderea parului, chiar si matreata/ingrasare.

Nu uita, primul pas este sa mergi la medic pentru un control, dupa il poti intreba chiar si de sfaturile mele big grin Succes!

| Violleta2022 a răspuns:

Nu te va aajuta nici un tratament naturist daca nu cunsoti natura caderii parului!
Daca este hromonal, indiferent ce tratament vei face, nu va da rezultate. Daca este dermatologic, iarasi ai nevoie de sfat medical, sa se cunoasca natura dermatitei.
Daca este pe fond de stres, iarasi este nevoie de confirmare.
Deci, ai nevoie sa te vada un medic si sa ti se puna un diagnostic, dupa ce se fac si niste analize medicale.

| untu a răspuns:

Da,da,e de la stres si nervi de suparare asa cum a patit si colega mea de la scoala! Sa mananci sanatos, mai ales fructe, sa iei cele 3 mese pe zi si sa iei multe vitamine! Mergi la medicul de familie si sa vedeti care este cauza caderii parului si poate va recomanda sa iei medicamente pentru par : ASPAZIA si PARUSAN!

| Luizaaa explică (pentru HarukoMariusDaniel):

Am incercat sa reduc stresul,sport fac și nu mănânc fast-food și alte porcarii, eu sunt cu fructele. Deci, nu cred că poate fi din asta. Și, da, am luat calciu o perioada (aveam lipsa de calciu) Mulțumesc oricum pentru răspuns!

| Luizaaa explică (pentru Violleta2022):

Am făcut o grămadă de analize (mă simțeam rău aproape în fiecare zi și cu stări de leșin) tot ce mi-a ieșit a fost lipsa de calciu, l-am luat o perioada, dar cred că din cauza că era efervescent mi se făcea rău (nu beau nici sucuri carbogazoase). Am observat de la un timp că stările de rău apăreau decât în timpul ciclului menstrual și după, și cred că în această perioadă am lipsa de calciu(nu am ciclul regulat). Simptomele acelea apar foarte rar, cred că acesta ar fi unul din motive, dereglările hormonale.