anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bunasad! Am o problema, mama mea a fost diagnosticata cu carcinom mamar invaziv de tip ductal moderat diferentiat(grad IIIb), formatiunea tumorala a fost 19, 4/11, 7mm localizata perimamelonar si subtengumentar; din grasimea axilara i s-au izolat 15 limfoganglioni cu dimensiuni cuprinse intre 3mm si 15mm., a fost operata la Gynecoland in Bucuresti, i s-a extirpat un san, a avut 2 drene (acum mai are una), va face chimioterapie si cred ca si radioterapie, ea nu mai fumeaza de cand s-a operat, nu prezinta dureri, face miscare, mananca sanatos, avem armonie in familie, eu, sora mea, tata o iubim mult si avem grija de ea. Ii cumparam numai fructe si ceaiuri si o ducem periodic la control.Nu vrem sa o pierdem...Va rog dati-mi multe informatii despre acest tip de cancer... Dati-mi pareri de-ale voastre.Va supravietui?sad
Ofer fundita...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| BGDs a răspuns:

Totul depinde de gradul de agresivitate al tumorii si de cat de bine i s-au extirpat tumora si ganglionii adiacenti. Nu e ceva batut in cuie, depinde de fiecare om in parte... Ar trebui sa ai si tu grija de lucrul asta si sa iti faci controale din timp si regulat, avand in vedere ca mama ta sufera de asta

| IMC90 a răspuns:

Grea intrebare, necesita multe cunostinte medicale ca sa poti da un raspuns exact, poti fi chiar medic, daca nu esti oncolog si daca nu ai vazut cazul cu ochii tai este imposibil de dat un raspuns exact. carcinomul este ceva mai putin agresiv decat neoplasmul (sper sa nu ma insel). sunt sanse reale sa fie bine daca tumora a fost extirpata din timp.

| BGDs a răspuns (pentru IMC90):

Neoplasm e termenul general de tumora maligna sau cancer. Carcinomul este un tip de neoplasm dezvoltat din tesutul epitelial

| IMC90 a răspuns (pentru BGDs):

Asa cum am zis, oncologia nu este punctul meu forte, mi se pare una din cele mai complicate ramuri ale medicinei happy E foarte greu sa puna un diagnostic corect si pentru oncologi big grin

| BGDs a răspuns (pentru IMC90):

Nu e chiar asa greu de pus diagnosticul de cancer. Se face intotdeauna examen histopatologic si se vad la microscop celulele canceroase. Sunt alte lucruri mai complicate decat diagnosticul

| IMC90 a răspuns (pentru BGDs):

Cum ar fi tratamentul tongue