| simona1veress a întrebat:

Am scolioza displastica a regiunii toraco-lombara pe dreapta de gradul 2, am fost diagnosticata de medicul ortoped. Dupa o consultatie la el ma indreptat catre medicul de familie ca sa imi spuna ce exercitii trebuie ca sa fac ca sa lupt impotriva acestei deformatiuni si pentru a mi se intari muschii spatelui (mentionez ca sunt numai coaste, nu am muschi deloc), electrostimularea muschilor spinarii, aplicatie a parafinei si peste jum de an sa ma duc ca sa ma interneze in spital, ce credeti ca pot sa fac in spital? Am venit la medicul de familia si el nu stie ce exercitii trebuie sa i-mi dea, nu m-am lasat si am mers la medicul neurolog si el mi-a zis ca timp de 10 zile sa fac exercitiile ce mi le recomanda si altceva nimic(pentru inceput sa intaresc putin si sa i-mi formez ceva muschi la spate) mi-a zis sa fac pe zi cite 20 flotari, 10 ridicari la turnic, pentru pres si spate, sarituri cu coarda 100 pe zi, voi ce parere aveti depre exercitii? poate mai stiti voi sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Si fiica mea are scolioza si face gimnastica medicala la un cabinet de kinetoterapie, sub atenta indrumare a medicului care de altfel, i-a si facut programul de exercitii. Cu exercitiile enumerate de tine nu vei rezolva absolut nimic, programul e mult mai complex. Cauta in orasul tau un cabinet de kinetoterapie.

Abh
| Abh a răspuns:

Si apropo, exercitiile se fac zilnic, postura ta trebuie sa fie corecta tot timpul iar recuperarea coloanei dureaza ani de zile.

| Empathizer a răspuns (pentru Abh):

Corect. Ia bilet de trimitere de la medicul de familie catre un centru de recuperare medicala, unde poti sa faci kinetoterapie (gimnastica medicala). Si da-i funda lui Abh.