| andreeatudor a întrebat:

Am si eu o intrebare la voi daca ma poate ajuta cineva cu un sfat.
Am 3 sapt de cand fac injectii Gentamicina si Cefort am racit foarte tare mi-a gasit ca am Pneumonie si pete la plamani posibil sa fie si mediul toxic in care lucrez eu dar problema e ca inca nu mi-a trecut dupa atata timp inca mai tusesc nu foarte tare ca la inceput dar tusesc si nu stiu ce sa fac. Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E si mai anormal sa se intample asta dupa atata timp.
Da fuga la medic.

14 răspunsuri:
| Deliiiia a răspuns:

Buna, mergi la alergolog si la pneumolgie. Poate ai dezvoltat astm. Ai papagali?

| andreeatudor explică (pentru Deliiiia):

Astm nu cred ca am.
Pai am fost si mi-a gasit ca am pneumonie am facut si raze la plamani si tot asta mi-a gasit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am pneumonie.
Nu te-au trimis sa te internezi?
Cel putin eu asa am patit acum cativa ani.
Dimineata ma duceam sa fac terapie cu aerosoli.

| MihaelaDart a răspuns:

O tuse poate sa dureze si pana la 3 luni. Nu este musai imediat cu boala ca si tusea sa se vindece.
Si mie mi-a mai ramas tusea de la ultima raceala avuta la final de februarie, am avut gripa la stomac.
In cazul tau ca ai avut probleme cu plamanii, mai poti face controale la medic. Pentru tuse ai putea opta calea naturala, precum siropurile de catina care sunt benefice pentru tratarea tusei si intarirea imunitatii, cat si ceaiul de salvie la fel de bun este.

Sanatate!

| Deliiiia a răspuns (pentru andreeatudor):

Poate e pe fond alergic. Am avut aceeasi problema.

| andreeatudor explică (pentru anonim_4396):

Buna, ba da am fost internata 3 sapt si am facut injectii dar nu se vede rezultate inca mai tusesc si eu de luni trebuie sa incep lucru.

| andreeatudor explică (pentru MihaelaDart):

Am baut si siropuri am luat si ceva pastile si nimic.

| andreeatudor explică (pentru Deliiiia):

Cine stie... oricum mersi pentru sfaturi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru andreeatudor):

Trebuie sa te mai duci odata la doctor, nu e normal.

Si cand ma pun in pat pe partea dreapta incep sa tusesc si se aude sunetu acela harait. deja am stat 3 sapt si cateva zile acasa ca sa ma tratez dar nimic

Asa cred si eu ca nu e normal sa ma tina atata dupa 3 sapt de tratament

O sa tin cont de sfat. mersi fundita

Bula
| Bula a răspuns (pentru andreeatudor):

Dupa pneumonie in nici un caz sa nu mergi inapoi la lucru pana ce medical nu esti complet vindecat, mai ales in mediu toxic!
Am cunostinta care a neglijat acest aspect, iar dupa doua luni s-a trezizt ca are TBC, cu care a fost scos si in pensie de boala.

| MihaelaDart a răspuns (pentru andreeatudor):

Nu lua siropuri precum te-ai gandi la un medicament, consuma-le si sub forma de suc pentru ati imbia papilele gustative. Un sirop de catina in mod normal nu se ia doar cand esti bolnav!
Mama mi-a luat de la plafar sirop de catina pe care eu nu-l beau ca atare, il combin cu apa plata intr-o sticla de 500 sau 750 ml si mi-l iau la serviciu. Tusea nu mai este ca inainte, de cand cu problema de la stomac avuta, am tot luat si catina si in paralel ghimbir+lamaie+sirop de agave sau miere si aceeasi cantitate de apa. Acum tusea este pe sfarsite, este seaca si nu mai tusesc atat de mult ca inainte. Si eu simteam acel harait in piept cand stateam lungita in pat sau intr-o parte, asta pana cand adormeam si nu ma mai deranja.