Nu ai voie sa faci baie, badijonezi bubitele cu Mixtura mentolata si nu scarpini, in caz contrar iti vor ramane urme adanci. Nu ai voie sa iesi din casa 2 saptamani, atat pentru a-i feri pe ceilalti de contaminarea cu varicela, cat si pentru a preveni contaminarea ta ci alte boli( in aceasta perioada imunitatea ta este scazuta ). Poti sa te stergi pe pielea integra cu ceai de Musetel. Mananca sanatos, fructe si legume proaspete pentru aport de vitamine.
Pai...nu sunt prea multe restrictii... dar daca vrei sa scapi de mancarimi pentru 2/3 ore, fa o baie. (unii spun ca nu e voie sa faci baie cand ai varsat de vant dar eu faceam din 3 in 3 ore si nu avea nimic, doar ma facea sa scap de mancarimi)
Trebuie sa stai la caldura... eventual sa porti ceva rosu. xD
Nu te scarpina, daca te vei scarpina iti v-a ramane niste gropite mici ce vor trece cu timpul insa, vara, cand te vei bronza se vor arata sub forma unor pete albe.
Da-te cu crema Aciclovir.
Ai restrictie la ciocolata, lactate indulcite.
Sanatate !
1. Nu ai voie sa iesi deloc din casa! (se poate agrava.)
2. Trebuie sa te ungi cu crema pe bube.
3. Trebuie sa stai numai la caldura.
4. Nu ai voie sa faci baie.
5. Sa ai grija, cand vorbesti cu cineva sa stai cat mai departe de persoana respectiva. (varicela este foarte contagioasa.)
Eu cam atat stiu. Sper ca te-am putut ajuta.
Numai bine!
Nu ai voie, trebuie sa bei cat mai multe lichide(dar in acelasi timp si sanatoase).
Buna... vreau sa-ti spun ca si eu am varicela. si mi-a zis doctora ca nu am voie sa mananc ciocolata sa beau suc acidulat sa mananc ceva tare sau sarat sau acru sau fff dulce si nu ai voie sa iesi 3 saptamana din casa si sa faci baie...in schimb ai voie sa mananci supa ciorba dar nu foarte acre sau sarate si mai ai voie iaurt lapte branza si suc neacidulat. sper ca te-am ajutat.:*insanotasire rapida
De fapt, tot ve zici tu acolo e adevarat, mai putin cu nemancatul alimentelor acre.Alea sunt cele mai recomandate!
Știu asa de bine pentru ca si eu am varicela de vreo doua zile...Pe corp nu prea am bubite, dar pe fata si pe piept...plina!
Eu nu ies din casa, nu fac baie (de ceee?), nu mananc carne si oua (doar iaurt, legume, fructe, varza murata).
Sper sa ne facem bine repede!