anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, am vârsta de 17 ani, îmi este un pic cam rușine că vă spun asta, cred că voi vi judecat. Sunt băiat și am avut iritare între picioare în trecut, și și acum am uneori dar nu foarte des cum avea. Bun după acea iritare mi-a rămas urme și anume ceva roșu foarte închis. Cum aș putea scăpa de acele urme, am încercat să mă spăl imediat ce au apărut că am crezut că e murdărie dar nu a mers!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Pai si de ce sa fii judecat? Ai o iritatie, asta e. Urme. Hmmm... incearca chestii cicatrizante. Masaj local dupa baie cu ulei de cocos, ihtiol, sau ulei de neem. Ar mai fi si altele, dar astea trei imi vin acum in minte, toate trei le-am testat in diverse probleme cutanate si au fost excelente.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Urmele alea au ramas dupa ce s-a vindecat pielea si se vor duce in timp. Lasa zona in pace si asteapta.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca foloseste ihtiol sau ulei de neem, ambele cicatrizante foarte bune, n-are ce sa strice.

| dullcat a răspuns:

Pentru probleme de piele este necesar un consult la medic.

| trophin a răspuns:

Stiti ce ar intreba un doctor? de ce ai acele iritatii? restul il stiti voi

| RaiderX a răspuns:

Sunt creme specifice pentru iritație (cu ingrediente precum panthenol, extract de mușețel sau aloe vera de la Bioderma, La Roche-Posay, Eucerin, Elancyl, etc ) iar dacă nu îți trece ar fi bine să consulți un dermatolog. Nu trebuie să îți fie rușine, foarte mulți dintre noi am trecut prin asta?

| darrio2007 a răspuns (pentru trophin):

Medicul nu intreaba asa ceva.

| trophin a răspuns (pentru darrio2007):

Nu intreaba, dar isi da seama. si tie iti e rusine sa mergi la doctor pentru ca iritatiile ti le-ai facut singur, cu mana ta. scrnia ceva mai sus, asculta acolo, ia notite

| Nuconteazasiasanutrecpeaici a răspuns:

Este probabil din cauza frictiei (iritare) daca nu trec dupa zile/saptamani, acolo vor rămâne probabil. Iubitul meu se freacă între picioare când merge și i-am spus să folosească deodorant stick sau vaseline când știe ca are mult de mers și are risc de iritație. În schimb tot ce trebuie să faci ca să cicatrizezi mai ok acele urme e să ai grijă de ele (speli, o cremă cicatrizanta, și unele zile când stai acasă, stai cu ele la liber fără nicio cremă ca să respire.
Nu trebuie să-ți fie rușine pentru ca foarte multe persoane se freacă între picioare, inclusiv eu?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Spala te mai des ca transpiri intre picioare si faci rana esti gras? Grasii fac rani intre picioare ca se freaca pielea transpiră rau nu se spala si lasa murdaria acolo sa pută si poti face infectie, spala te des cu apa calda si sapun da cu crema cicatrizanta si cu pudra de talc si ai rabdare sa se vindece zona, saca esti gras slabeste si nu vei mai avea iritatiile alea.

Răspuns utilizator avertizat
| TheBigMan a răspuns:

In primul rand as sugera igiena sa fie pe primul loc (in caz de orice, zic pe scurt, duș de 1-2 ori pe zi daca e cazul, cu săpun). Apoi, consultă un medic, poți primi o simplă cremă; nu e ceva de care să-ți fie rușine, medicii vad oameni goi câte 20 ori pe zi. Luna trecută am avut o intervenție medicală și eram in fundul gol într-o sală cu 15 oameni, așa că să te încurajez.