| XAnonimaXAnonima a întrebat:

As vrea sa stiu, va rog, ce inseamna "atipi ale celulelor epiteliale".

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
22 răspunsuri:
| m00n a răspuns:

Buna,incaerca sa dai intreaga fraza, ca asa eu una nu am auzit nimic.Stiu ca tine de histopatologie clar, dar termenul nu-mi este cunoscut absolut deloc

| XAnonimaXAnonima explică (pentru m00n):

Mama mea tocmai si-a facut testul papa nicolau si a primit ca diagnostic atipi ale celulelor epiteliare si leziuni scuamose...nici eu nu stiu despre ce e vorba...asta e tot ce mi-a zis

| Mitrea_Valentina_1986 a răspuns:

Cred ca vroiai sa scrii atipii ale...e vorba de morfologia celulelor care se afla in mod normal sau nu in vagin

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Inseamna leziuni precanceroase sau canceroase. Rezultatul fiind de pe un test Papanicolaou, arata ca ai o leziune severa pe col care trebuie tratata neintarziat.

| Azµre a răspuns:

Leziuni canceroase, de ce întrebi?

| XAnonimaXAnonima explică (pentru Azµre):

Pentru ca daca as fi stiut ce inseamna nu as fi intrebat, nu crezi?

| Azµre a răspuns (pentru XAnonimaXAnonima):

Mă întrebam dacă tu întrebi despre asta, ai tu așa ceva sau cineva din familie? sau doar e o temă?

Am specificat mai sus, e vorba de mama mea...

Aaaa scuze nu am văzut comentul tău...
Îmi pare rău, stai liniștită că o va rezolva acum câ e devreme, capul sus nu fi tristă și nici supărată că se rezolvă ai să vezi. Îmi cer scuze pentru neatenția mea.

E ok....nu prea sunt multe lucruri clare in diagnosticul ei si doctorul nu a vrut sa ne zic mai nimic...de asta am adresat aceasta intrebare sperand sa imi dea cineva un raspus cat se poate de relevant. Multumesc pentru incurajare.

Doctorul e un cretin dacă nu a spus ce trebuia, cel ma ibine mama ta se duce cu acele analize la alt medic să le citescă și să îi spună exact ce problemă are happy

Pai i le-a oprit acolo diagnosticul, dandu-i niste medicamente pentru cateva zile(o saptamana cred). Din cate am inteles i-ar fi cerut sa vina sa faca din nou acel test dupa ce termina tratamentul.

Medicii ăștia te fură pe față, o copie a rezultatului trebuia să îi ofere mamei tale, nu să îl oprească acolo. Dacă i-a dat tratament să se țină de el și se mai duce și mai face odată testul.
O să vezi că e bine, poate fi și greșit testul la cât de handicapați sunt ăștia din România, nu mă mai miră nimic.
Eu am făcut un set de analize și m-au scos bolnav de leucemie...

E posibil sa fie si cum zici tu, insa mie imi e teama sa nu fie ceva grav si de asta au refuzat sa-i spuna. In cazul tau au fost gresite analizele?

De 2 ori chiar happy
Da au fost greșite că sunt idioți.
Nu cred că e grav, pentru că altfel spunea medicul, așa a fost rezervat în privința diagnosticului datorită faptului că nu știe cu exactitate ce are happy

Motivul pentru care ma indoiesc ca nu e totul asa "roz" cum am vrea sa fie este ca a mai fost un caz asemanator, nu au vrut sa-i spuna diagnosticul si ii tot dadeau tratament ca sa-i spuna intr-un final ca are o froma avansata de cancer...

Vezi că asta e deja malpraxis happy dacă un medic face așa, de aceea mama ta ar trebui să schimbe medicul și să ceară și o a doua părere.
Ce vârstă are mama ta?

42

Mulți înainte happy, să vadă și părerea altui medic, eu așa recomand... Multă sănătate și ei și ție!

Multumesc, asemenea si tie...O sa asteptam o saptamana sa vedem ce o sa iese la cel de-al doilea test, daca medicul va continua aceeasi procedura cu siguranta o sa vedem alt doctor. Iti multumesc pentru sfaturihappy

Nu ai pentru ce, multă sănătate că de asta avem cu toții nevoie!

happyNoi avem nevoie de ea insa ea cam fuge de noi...din pacate.

Întrebări similare