| uttuuo a întrebat:

Bună bună, puțin ajutor de la persoanele care sunt în aceeași situație ca mine, matreata ma înnebunește, folosesc de aproape doi ani Gerovital tratament expert, șampon antimatreata cu ichtiol.
Problema e ca m-am bucurat prea repede, după câteva zile de folosit, se vedeau rezultate perfecte, a durat fericirea asta în jur de jumătate de an, după aceea iar eram plina de fulgușori de nea, însă n-am schimbat șamponul, am crezut ca poate, dacă fac abuz de el și-l folosesc mai des și pun mai mult, revin rezultatele laughing))))), ei bine, după ceva timp am realizat ca sunt perioade în care scalpul meu e curat și perioade în care e groaza, pe lângă faptul ca sunt coji mari care arata efectiv scârbos, ma mănâncă scalpul de parca as avea păduchi, ma scarpin pana ajung sa am sânge sub unghii și nu glumesc, după aceea ma ustura scalpul, ofc. Nu mai știu ce să mai fac, am încercat și ulei de ricin/cocos, aloe Vera, am avut o perioada în care ajunsesem sa ma dau cu crema hidratanta pentru ten, pe scalp laughing)))
dacă aveți problema asta și la voi altceva a funcționat pe bune, please help meee.
Ps sper ca am nimerit categoria

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Ce comentarii incurajatoare pe aici. laughing Eu iti recomand o solutie ieftina si simpla. Daca vrei sa incerci bine, nu ai nimic de pierdut, daca nu, aia e. Tatal meu si alti cunoscuti au avut problema asta. Dupa samponare poti pune apa intr-un castron, in care pui si o lingura de otet sau doua si torni pe par, masand usor. Asta va ajuta enorm contra matretii, va regla ph-ul pielii scalpului si parul va fi foarte matatos, nu mei mai avea deloc senzatia de mancarime. Miroase urat? Nu, nu miroase deloc.Dar daca torni jumate de sticla miroase a salata, da. laughing Eu nu am probleme cu matreata, dar folosesc aceasta apa in loc de balsam si parul meu e fericit. Nu e deloc o metoda noua, o foloseau bunicile si cred ca stiau ele ce si cum.E preferabil sa folosesti otet de mere, insa daca nu ai, si cel normal functioneaza ok.

6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Trebuie mers la un dermatolog si sa-ti dea tratament functie de niste analize.

| sierra1 a răspuns:

Vestea proastă e că nu scapi de ea, de nici o culoare. Orice tratament iei, după ce incetezi a-l lua, revine.

Prima dragoste nu se uită, nu-i așa?

| uttuuo explică (pentru dullcat):

Mulțuuuu, chiar o sa încerc happy

| dullcat a răspuns (pentru uttuuo):

Super, sper sa te impaci cu metoda. Eu folosesc vreo 2-3 linguri la 3-4 litri de apa, pe care ii pun intr-un lighean.Imi place foarte mult metoda asta, cica e numita the mermaid soak. laughing Eu m-am obisnuit pur si simplu sa ma spal asa de cand sunt mica.Imi place ca parul pluteste prin apa si pot masa mult mai usor peste tot, spre deosebire de spalarea in dus sau chiuveta.Si cred ca e mai relaxant decat daca ar curge apa continua, care are si fluctuatii de temperatura de obicei.

| uttuuo explică (pentru dullcat):

Bună bună, am revenit sa îți mulțumesc din nou, haha, a trecut o luna da nu prea aveam timp sa ma spal asa, în ultimele 2 săptămâni am început sa ma țin de metodă pe bune și pot sa spun ca m au uimit rezultatele, eram asa puțin în dubii, dar a ajutat destul de mult, nu a dispărut complet, dar nici nu ma aștept ca doar după 4 spălări sa mi dispară complet, însă, pe margini, unde era groaznic, nu se mai cunoaște aproape nimic. Nu vreau sa ma bucur prea devreme, dar cred ca dacă mențin metodă asta, o sa fie totul ok, mulțumesc mult.

| dullcat a răspuns (pentru uttuuo):

Ma bucur foarte mult sa aud ca a dat rezultate! ♡ Apreciez ca ai revenit cu un feedback.

Cu placere.

Întrebări similare