anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună! Bunica mea e la terapie intensivă, azi am fost în vizită la ea, iar pe monitor a început să ticăie ceva, scria "resp" și avea valoarea 0. S-a oprit din ticăit când a crescut la 22. E pulsul? Sau ce e? Medicul nu vine până luni, iar eu sunt speriată. Asistenta nu mi-a zis nimic, am întrebat ce e, ce se îmtâmplă și mi-a zis " se mai întâmplă", după care a plecat. De bine știu că nu e.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71iXkD%2BbOIL._SL1311_.jpg

Nu e pulsul.
Daca te referi la indicele RPM [RESP], linia a 3-a din imagine, indica numarul de respiratii pe minut.
La o persoana sanatoasa, trebuie sa fie intre 12 si 20 (maxim 25).

Inteleg ca e la terapie intensiva, dar ce diagnostic i s-a pus?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

O saraca eu am pierdut bunica in oct de la covid avea 94 de ani m-a crescut de mic si mi-a dat bani toata viata ei atat de mult am iubit-o si am plans dupa ea chiar si acum cand am citit la tine imi dau lacrimile desii no o cunosc pe bunica ta. d zeu sa o jute. saracuta

| Anamaria9916 a răspuns (pentru NLS):

Pf, au fost multe. Are o pneumonie urâtă la ambii plămâni, asta din cauza tubului de O2, a făcut un AVC, pe lângă asta are mai multe leziuni cerebrale... Și se presupune că ar avea și miastenia gravis.

| Anamaria9916 a răspuns (pentru anonim_4396):

Îți mulțumesc mult! Îmi pare tare rău pentru bunica ta. Îmi dau seama prin ce ai trecut, e cumplut. și bunica îmi e ca o mamă.

| Anamaria9916 a răspuns (pentru NLS):

Când am intrat în salonul ei era 0 și bipăia foarte tare aparatul. Ea e sedată acum... După ce am început să îi vorbesc a crescut la 18, iar mai apoi la 22, dar mă sperie foate tare că uneori e 0.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Anamaria9916):

Saracaaa si a mea o avut pneumonie si a trecut cu greu si mi-a luat o covidul eu am grijit o ca pe in copil mic o spalam pe cap. o tundeam ii taiam unghiile o parfumam o dadeam cu crema pe fata nu era zi sa nu o sun si de plecam din tara era pe primul loc. am slabit 9 kg cand a murit si acum strig in gand la ea eu ii ziceam mamă. cateodata de abia apuc sa mor sa ma intalnesc cu ea asa mult am iubit o. sa mi mai scrii sa stiu cum se simte.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu ai de ce sa fii speriata, ca nu este nimic grav sau de speriat, aparatul ala inregistrand anumiti parametri care nu-i necesar sa-i fie explicati unui copil, care nu are cunsotinte medicale atat de intense, sa inteleaga ce face acel monitor.
Lasa asta in grija asistentei, fiindca de era ceva grav, chema medicul care este de garda, fiindca la terapie intensiva exista medici 24 de ore din zi.

| Anamaria9916 a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu înțeleg rostul răspunsului tău. Dacă te-a deranjat întrebarea mea, trebuia să treci mai departe, atâta timp cât nu poți spune nimic inteligent și folositor. Știu că există medici, dar asta nu înseamnă că nu am dreptul să știu ce se întâmplă cu ea chiar dacă nu am absolvit facultatea de medicină.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Anamaria9916):

Rostul raspunsului era sa te calmeze, linisteasca, de aceea ti-am spus sa nu -ti faci griji, ca stie asistenta ce se intampla, iar daca era ceva grav, fugea dupa medic ori dadea alarma, dar ea a preferat sa-ti spuna calm ca "se mai intampla", asadar nimic grav.
Inca ceva, daca tu nu vezi medicul de servici, asta nu inseamna ca nu este acolo, fiindca in absolut toate sectiile de terapie intensiva, exista cel putin 1 medic de servici, non stop.
Hai, linisteste-te, ca o sa fie bine doar incercati sa nu mai intrati la terapie intensiva, unde vizitele nu sunt permise, ca le face rau celor care sunt acoloorice microb sau virus, care-l aduce fierea de afara.

| Anamaria9916 a răspuns (pentru Violleta2022):

Îmi pare rău, am luat-o ca pe insultă la faza cu " să-i fie explicati unui copil". Iar în momentul ăsta nu sunt foarte stabilă emoțional... Îți mulțumesc că mi-ai explicat a doua oară... și de intenția de a mă calma. Cât despre vizite. merg zilnic, asta pentru că medicul ei, care de o săptămână e în concediu, îmi cerea să vin, îmi spunea că o ajută să mă audă. deși. nu știu cât de adevărat e. Săptămâna trecută bunica s-a trezit. Când o întrebam ceva dădea din cap " da" sau "nu". Când am întrebat-o dacă știe că vin zilnic la ea, dacă m-a auzit a zis că nu.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Anamaria9916):

Probabil ca starea ei este destul de grava, daca medicul ti-a spus sa mergi sa o vizitezi zilnic, in situatia in care la sectia de terapie intensiva, nu se permite intrarea nimanui.
Sper din toata inima ca bunica sa-si revina si eu te-as sfatui sa mergi la biserica sa te rogi pentru ea, ca puterea unui copil este mare si miracole se pot intampla.