Izoimunizarea anti Rh. Sangelui persoanei care a primit transfuzia i s-a oferit ocazia vina in contact cu factorul Rh. Organismul ei va produce anticorpi anti-Rh de acum inainte.
Daca e femeie, pot sa apara probleme la o viitoare sarcina, in cazul in care fatul va avea Rh pozitiv (avort spontan sau, daca fatul rezista, icter foarte intens dupa nastere, care poate crea probleme).
Daca e barbat, la o eventuala transfuzie ulterioara nu mai trebuie sa primeasca sange Rh pozitiv, deoarece anticorpii anti-Rh il vor coagula intravascular.
... factorul Rh e compus din mai multi factori, dintre care cel mai important este factorul D. Mi s-a parut mai simplu de inteles sa nu includ asta in explicatie.
Persoanele care nu au factorul D pe globulele rosii sunt considerate Rh(-)15%
In cazul transfuziei de sange, persoana cu Rh negativ trebuie sa primeasca numai sange Rh negativ.
Daca primeste Rh pozitiv, sistemul lor imunitar produce anticorpi anti D care distrug globulele rosii primite.(caietul de biologie )
Si daca nu mi se parea nici un raspuns folositor? eram obligata sa dau funda?
Nu, dar daca tu erai in locul oricaruia dintre noi, nu ti-ar conveni sa nu primesti nimic dupa ce ai facut un mic efort pentru a ajuta pe cineva.
Daca mi se pare un raspuns bun, foarte bun dau funda, daca nu nu.Nu tea pus nimeni sa imi raspunzi la intrebare sa ma ajuti
KameliaAura întreabă:
AlexMaftei2001 întreabă: