Substanta de contrast se baga in vena/sange probabil ceva solutie salina care se absoarbe si se elimina ''natur'', nu prea ai obtiuni sa vi tu deacasa cu substanta ta lemon ''de la bunica''.
Are rol de evidentiere clara a venelor fine si ce tubulatura 1/2" 3/8" mai ai in tine de la mama natura.
Stai flex ca de-i sa te duci, te duci si de la miros de peste fript. Ai morcov de ea n-o fa si gata, faci rmn-ul fara oricum te iradiezi, next rezultatul iasa neconcludent, deci; si te trimit iar la substanta, ce-ai facut? nimic.
Un lucru bun se face din prima.
La 16 ani te vindeci repede nu ca la 106 ani, gandeste ca alti fumeaza o viata si crapa la final de plamani sau isi lichefiaza organele cu alcool pana ii lasa pancreasul pe drum dar nimeni nu crapa instant, de obicei.
Un pahar de cola baut are nevoie de 20 de pahare de apa sa cureti instalatia dupa
si substanta de contrast asta de contrast e pe acelasi principiu,
nu-i plutoniu lichid sa ramana in tine 10.000 de ani.
Dacă nu mă înșel ai mai pus acum câteva aceeași întrebare.
De ce tot te stresezi în legătură cu asta? Ți am mai răspuns că nu e atât de rău. Cu cât te stresezi mai mult, cu atât îți faci ție mai rău. Iar din cauza asta, când vei fi acolo în aparat, din cauza stresului mare poți să leșini ceea ce nu e ok. Și nu cred că vrei asta.
Substanța aceea nu e periculoasă. Cazurile de alergie sunt extrem de rare.
Nu te stresa atât de mult pentru că repet, NU e OK.
Dacă te stresezi atât de mult, și gândești atât de negativ poți sa leșini, cum am spus sau sa se întâmple ceva chiar mai grav.
Nu vreau să te descurajez, însă pe bune acum. Ți am explicat cum e aceasta procedură. Dacă vrei să îți explic mai multe poți să îmi scrii în privat. Dacă așa vei fi mai liniștit.
Buna! In mod normal substanta de contrast se elimina in scurt timp daca se mareste consumul de lichide si decat sa faci fara substanta si sa iasa neclar, mai bine cu substanta sa nu trebuiasca sa l repeti, am facut si eu si a fost ok.
Are dreptate Pikasso. Dacă consumi multe lichide vei elimina acea substanță. Substanța de contrast oricum nu îți face nici un rău.
Dacă faci RMN-UL fără solutie riscul de a ieși neclar e 99.9%. Deci mai bine cu soluție decât sa îl repeți de multe ori.
Ce poți simți când faci o injecție? O mică înțepătură. Nimic mai mult.
De ce te temi atât de mult? Ți am scris restul detaliilor în privat în caz ca nu ai văzut.
Am vazut ce mi ai scris în privat, mulțumesc frumos pentru sfat. Însă teama mea sunt reacțiile adverse ale substanței, nu substanta în sine.
Substanta de contrast pentru RMN are riscuri minore, doar pentru cei cu alergie la seafood, ceea ce nu este cazul la tine.
Nu trebuie să îți fie teamă. Nu se va întâmpla nimic. Vă fi totul bine. Nu te mai stresa atât de mult pentru că îți faci extrem de mult rău și tu vei avea de suferit.
Reacție adversă se poate face de la orice substanță.
Reacție adversă pot face și eu, și alții la RMN. Deși în trecut am făcut cu acea substanță, pot să merg și să fac reactie adversă. I se poate întâmpla oricui. Nu e bătut în cuie să nu fac nici eu nici alții.
În fine.
Repet, nu ai de ce te temi. Reacțiile adverse le poți face de la orice substanță de acest gen.
La substanța de contrast cazurile de reacții adverse nu prea se întâmplă.
Dacă era o substanță rea, îți dai seama ca merg foarte mulți oameni la RMN și își fac cu acea substanță nu? Unii dintre ei dacă era, făceau reactie adversă nu? Sau oamenii în vârstă care merg. Ei au corpul mai sensibil, e cu risc. Nici măcar ei nu fac reactie adversă deși organismul e mai slăbit din toate punctele de vedere și riscul e foarte mare
Îți faci foarte mari probleme din chestiile asta. Și nu e ok.
A trebuit sa stau 80 de minute pe spate pentru un RMN abdomen+pelvis, subst de contrast o adauga dupa 60 de min (cel putin la mine), de simtit nu prea simti nimic, ca e un pic rece doar. RMN e procedeul cel mai neinvaziv, de aia am si ales sa fac si substanta aia iese din organism prin urinare, transpiratie, etc. Pe scurt e ok, doar ca trebuie sa stai nemiscat o buna perioada de timp, mie asta mi se pare mai rau.
Tot am văzut pe internet, tik tok, ca după administrarea de gadoliniu, ce se injectează la RMN, au apărut convulsii, decese.
anonim_4396 întreabă:
Carmen133 întreabă: