1. Alimente - alimentele bogate in proteine - carne, lapte+branzeturi, oua, peste, ciuperci. Carnea si branzeturile au cam 20g proteine pe 100g de produs. Tu trebuie sa consumi cam 1, 5g proteine pe kg corp/zi pentru a creste. Deci cam 50g de proteine. Adica 300 g de carne plus ceva paine si fructe si legume de ex. Sau 100g branzeturi si 200 g carne plus fructe putina paine si legume. Sau 2-3 oua si 100 g branzeturi si 1i00 g carne. De multe ori privarea de proteine stopeaza cresterea.
2. Sport. Este bine sa faci un sport, caz in care poti chiar sa cresti cantitatea de proteine la 2-2, 5 g/kgcorp/zi. Asta ar insemna cam 500g carne/zi sau echivalent branzeturi, peste oua. Sportul trebuie facut cu intensitatea medie pentru ca un sport intens poate stopa cresterea. Deci efort mediu. Poate si putina forta, dar nu prea mult patos.
3. Vitamine - daca nu ai crescut cred ca vitaminele te pot ajuta pentru ca rareori mancam atat de variat incat sa aducem din toate vitaminele si mineralele cat ne trebuie. Lipsa de vitamine si minerale ne poate incetini cresterea. Asa ca daca iei un supliment de maxim 2 ori pe an cu vitamine si minerale cate o luna pe cura nu cred sa iti strice. Dar nu mai mult de atat pentru ca hipervitaminozele la randul lor stopeaza cresterea. In ceea ce priveste ingrasarea, daca vrei sa nu te ingrasi ia-ti proteinele din peste, pui fara pielita (daca se poate bio ar fi excelent), foarte rar din porc (este gras), rar din vita, curcan poate fi mai des... Manaca doar 3 felii de paine pe zi daca vezi ca te ingrasi, renunta la ulei, la unt, la zahar, la dulciuri, la sucuri, etc. Nu vitaminele ingrasa ci mancarea nesabuita pe fondul poftei data de vitamine. Daca mananci mult dar eviti grasimile si dulciurile si limitezi drastic painea, pastele, malaiul, orezul, fasolea uscata, chiar daca iei vitamine nu te mai ingrasi dar obtii efectul lor pozitiv pe crestere.
Multumesc foarte mult pentru sfaturi! Este exact ceea ce aveam nevoie sa stiu :*Voi tine cont de tot ce este sris mai sus! Iti urez numai bine!
Daca vrei sa cresti in inaltime poti incerca programul de crescut in inaltime al celor de la Cresterea in inaltime(inaltime.com). Eu am cumparat-o si m-am apucat de program de 2 zile, ceea ce ma motivat pe mine sa o cumpar a fost recomandarea unui prieten, care chiar a crescut 4 cm in inaltime in numai 3 saptamani si e de-o vaarsta cu mine...19 ani. Poti incerca. Bafta cu crescutul!
As dori si eu acea carte cum fac sa-o comand?
Intri pe www.inaltime.com si mergi pe pagina de contact a site-ului, iar acolo se afla un formular pe care trebuie sa-l completezi cu datele tale personale. In 3-5 zile dupa spusele lor iti ajunge cartea tiparita. platesti 69 deron. Mie in 2 zile mi-a ajuns. Orice ar spune alte persoane, face toti banii cartea asta! datorita lor, am scapat de complexul meu cu inaltime.:D
Buna! Sunt Ionela si vreau sa va spun ca eu am cumparat acum 2 saptamani o carte de pe pe site-ul wwww.inaltime.com cu ajutorul careia am reusit sa cresc deja 2 cm. Chiar daca nu am crescut 10 sau mai multi cm in 2 saptamani, sau cat promiteau ei pe site, eu totusi am crescu 2 cm cu ajutorul exercitilor din carte. Precizez ca implinesc varsta de 21 de ani in luna iulie, si acum am o inaltime de 159 cm. Vreau ca acest comentariu sa nu se considere o reclama la produs. Postez acest comentariu, pentru a veni in ajutor celor care nu pot creste in inaltime, deoarece stiu cat de rau poate fi. va doresc o zi buna!
As dori si eu acea carte imi spui te rog cum pot sa-o comand?
As dori si eu acea carte sa-o comand, ce trebuie sa fac?
WayhaughtK întreabă:
dobrin1019 întreabă: