| elenaa38w a întrebat:

Bună, ce remedii mai știți pentru durerile menstruale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| annonimaaaa555 a răspuns:

Aplicarea de căldură: Folosește o pernă termică sau o sticlă cu apă caldă pe abdomenul inferior pentru a relaxa mușchii și a reduce durerea.

Ceaiuri din plante: Ceaiurile de mușețel, ghimbir sau mentă pot avea efecte antiinflamatorii și pot calma crampe.

Suplimente: Magneziul și calciul pot ajuta la reducerea durerilor. Consultă un medic înainte de a lua suplimente.

Aromaterapie: Uleiurile esențiale, cum ar fi uleiul de lavandă sau de mentă, pot ajuta la relaxare și ameliorarea disconfortului.

Masaj: Masajul ușor al abdomenului poate ajuta la reducerea tensiunii și a durerii.

Dacă durerile sunt severe sau persistente, este bine să consulți un medic pentru a discuta despre opțiuni de tratament, deoarece sa știi ca nu e normal sa ai durere. Eu de exemplu am avut chist. După ce am luat tratament, nu am mai simțit absolut nimic la ciclu.

Medicamente poți sa iei ibuprofen, no spa sau ceva analgezic. Dar în majoritatea cazurilor se ia no spa. De 40 sau de 80 de mg. Depinde cât de tare e durerea

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Un prosp cu otet indoit cu apa calduta, pus pe burtica.

| elenaa38w explică (pentru annonimaaaa555):

Mulțumesc frumos!

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru elenaa38w):

Cu mare plăcere!