| spi a întrebat:

cred ca am un fel de unghie incarnata nu stiu sigur.dar problema este ca mi a crescut putina carne peste unghie.coltul pot sa l scot daca ma chinui putin dar nu stiu ce sa fac cu acea bucatica de carne.sa nu incercati sa ma convingeti sa ma duc la spital deoarece nu ma duc nici in ruptul capului.daca as putea sa amortesc cumva zona aceea si sa tai eu bucatica de carne. vreo solutie de amortit stie cineva? multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Undal a răspuns:

Macar mergi la o pedichiurista.Te poate ajuta.

| Empathizer a răspuns:

Amorteste c-un ciocan si taie singura in carne vie, mai bine mori de mana ta, decat, Doamne fereste, sa te vindece v'un chirurg! Ce sa cauti tu la spital in secolul 21? N-ai tu nevoie sa te vindeci fara riscuri.

| OoBunnyoO a răspuns:

Taie-ti coltul. Apoi du-te la doctor. Nu este de glumit cu pielea aia pentru ca o sa se infecteze. Daca a ajuns sa iti iasa, manichiurista nu o sa te mai poata ajuta. Du-te la un dermatolog, o sa o indeparteze cu laserul, nu este dureros si eu am patit la fel. Daca nu este indeparata ea se poate transforma intr-o tumoare benigna. Iar sfatul meu este sa nu o tai singur/a pentru ca se poate infecta si mai rau. Acum nu stiu cat de mare este insa ea poate creste, mie asa mi s-a intamplat iar la un moment dat nici nu mai puteam merge de durere, am fost mult mai usurata dupa ce au indepartat-o. Acum este alegerea ta ce faci, insa este mult mai sanatos sa te duci la doctor. Iti zic din proprie experienta ca nu doare pentru ca te anesteziaza, operatia este cu laser si nici dupa nu te deranjeaza, bandajul il poti da jos cam in 3 saptamani.

| spi explică (pentru OoBunnyoO):

Pai da dar pe mine nu ma doare aproape deloc la niciun fel de incaltaminte si am mai avut asa si mi s a indepartat bucatica aia de carne.iar acum la fel.a fost mai mare iar acum s a mai micsorat dar vroiam sa scap mai repede de ea. oricum multumesc frumos pentru raspuns!

| spi explică (pentru Empathizer):

Adevarat,asa ma gandeam si eu.mai bine mor de mana mea! multumesc pentru raspunslaughing))))))))))))))))))))))))))))))))eu decid daca ma duc sau nuhappy

| Empathizer a răspuns (pentru spi):

Asa e, dar e bine sa iei o decizie informata. Sa fii sigura ca stii la ce riscuri te expui si sa te gandesti de mai multe ori daca merita sa ti le asumi. Sanatate!

| ZzP1nG a răspuns:

Sfatul meu. tocmai m-am operat azi de unghie incarnata si am sa iti spun ca te doare injectia vreo 10 secunde pentru ca e cu efect imediat (anestezie locala ) nu face greseala sa faci generala ca te internezi, injectia se face in zona inflamata unde este unghia incarnata. o sa simti cum umbla la unghie da nu simti durerea, o sa te doara ingrozitor dupa ce se duce anestezicul da ia un ALGOCALMIN LICHID 1 la 12 ore. da numai in prima zi te doare cred. dabea m-am operat de vreo 12 ore.

| spi explică (pentru ZzP1nG):

M-ai cam speriat:-s chiar am vorbit si eu sa ma duc saptamana asta si ma operez cu laser. sper sa iti treaca si tie

| ZzP1nG a răspuns (pentru spi):

Cu laser..nu stiu ce sa zic eu m-am operat luni si marti cand m-am dus sa imi schimbe bandaju degetu arata chiar bine... da inca mai doare... oricum injectia o sa te doara ceva (durere suportabila) si dupa ce se duce anestezicul ceva mai tare iei algocalmin lichid si e totul ok. da daca zic cai cu laser la tine sper sa fie bine

| ZzP1nG a răspuns (pentru spi):

App m-a operat ci bisturiul pe mine si unghiase taie drept --- nu si in colturi ( ) numai drept ----