| carla73838 a întrebat:

Bună, credeți ca are ceva dacă mănânc frecvent Shaorma DE CASA? Adică cartofi, piept de pui de casa, doar prăjit fare ulei, sos-uri de casa (mujdei mai exact), varza, roșii tot asa și ceapa de asemenea. Credeți că este ceva rău să mănânc frecvent? Lipia mi-o cumpăr din magazin.
Mulțumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MihaiSpeedster a răspuns:

Deci, la o shaorma medie, de bun simț, eu bănuiesc că tu consumi așa:
Lipie, 3-400 de calorii, carbohidrați.
Cartofi, probabil 100 de calorii, mult amidon, carbohidrați. Colesterol ca la balamuc dacă îi prăjești scufundați în ulei.
Piept de pui, bănuiesc că 100-125 g, adică 200 de calorii, proteină. Colesterol grupa mare dacă e prăjit.
Varză, roșii, ceapă, usturoi, hai să zicem 50 de calorii.
Sper că mujdeiul nu e cu maioneză, sau alte drăcii, ci usturoi cu apă și atât.
Deci 750 de calorii, adică mai mult de o treime din consumul zilnic recomandat. Dacă faci suficientă mișcare și arzi măcar 300 de calorii, ești ok. Problema e că mănânci frecvent. Eu aș recomanda maxim 2 pe săptămână. Dacă vrei mai des, pune totul pe farfurie, ca să eviți lipia. Eventual mănânci doar jumătate din lipie.
Elimină sau redu la maxim cartofii. Înlocuiește-i cu salată sau varză, sau castraveți murați.
Fără cola, suc sau bere împreună cu șaorma. Dacă simți nevoia să bei ceva, apă minerală cu suc de la o jumătate de lămâie pe litru.
Reține, maxim 2 pe săptămână, nu seara, si mișcare multă, ca să le "arzi".

4 răspunsuri:
| ReddY25 a răspuns:

Nu e sanatos oricum

Răspuns utilizator avertizat
| 120bulevard a răspuns:

Nu are sosuri deci e bine poti sa mananci si 5 pe zi

| DonEnnioSalieri a răspuns:

Daca e lipie integrala e chiar ok mult mai sanatoasa decat cea clasica; nu prea e ok sa combini painea cu cartofii. dar e ok cat de cat