| Cristall155 a întrebat:

Cu poti sa te ungi pe mâina dupa ce te-ai batut si ti s-a umflat pumnul? Va rog mult spuneti-mi ceva ce sa i-a durerile si sa nu fie umflat. multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| iulian1302 a răspuns:

Buna. Pentru umflatura poti folosi gheata pe care o invelesti intr-un prosop curat si mai apoi o aplici pe locul respectiv de mai multe ori pe zi. In privinta durerilor...o sa treaca pe masura ce trece si traumatismul. Eu zic ca metoda cu gheata e suficienta insa daca chiar vrei sa folosesti o crema iti recomand una antiinflamatoare (reduce tumefierea -umflatura- cat si durerea) numita Diclofenac unguent. Mai exista o alternativa pentru tratarea tumefierii si durerii: antiinflamatoare orale (Ibuprofen tablete de 200 mg luat de 2 ori pe zi timp de 3-5 zile insa ai grija daca stii ca ai probleme gastrice precum ulcer gatric/gastrita/BRGE).

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu te ungi cu nimic, ca nu-i arsura!
Doar pui mana in gheata, sau scoti o punga de gheata ori zarzavaturi inghetate din congelator, si o pui peste pumnul umflat.

| lpavel a răspuns:

Pentru umflaturi foloseste gheata, pentru dureri, nu prea ai ce face... totusi ai putea incerca la o farmacie, exista tot felul de unguiente, geluri dar care vindeca mai repede nu-ti ia durerea in acele momente.

| minrest a răspuns:

Cu radacina de tataneasa, o iei de la o piata mai mare, unde e o baba care vinde cateva plante de leac. O razi si aplici pe toate zonele contuzionate. Te-ai batut cu alta fata, este? Si ai invins, ca te doare pumnul; pe cealalta o doare fata. Daca dai cu pumnul cumva uniform, nu se umfla, se umfla incheietura, ca de, something has to give.

| PainTech a răspuns:

Cel cu care te-ai batut si-a luat-o bine sau ai umflat pumnii degeaba?

| nda a răspuns:

Ma, vandame, nu sti cum sa te lauzi ca ai dat cu pumnul?

| Cristall155 explică (pentru nda):

Nu eu am dat cu pumnul, ci un prieten de-al meu.

Răspuns utilizator avertizat
| Cristian_Cristi_1986 a răspuns:

Antiinflamator si gheata.