Ca sa te simti bine in pielea ta, trebuie sa practici regulat un sport. Asta o sa iti oxigeneze tesuturile si o sa iti dea incredere.
La fel de important e sa iti sporesti prezenta in grupuri mai mici sau mai mari. Aici ai solutia incercarii voluntariatului in diferite domenii. In unele cazuri sursa anxietatii poate fi ciudata. De aceea e bine sa incerci sa te apropii de Dumnezeu si de sfinti.
Vrei sa vorbim putin in privat? lasa-mi un mesaj cand poti sta 30 min, am cateva metode care m-au ajutat pe mine sa ma simt mai bine.nu sunt doctor, doar asa..ca experienta
Buna! Pentru ca esti membru junior nu ma lasa sa-ti trimit mesaj in privat.
Buna.
Deci sa zicem asa, daca ai sta 10 minute si din absolut toate problemele tale din prezent, ai descoperii minim 2 care sigur se bat intre ele pentru primul loc ca si gravitate(ma refer o gravitate care nu te lasa sa treci peste, PROVOCATE DE ANEXIETATE, aparute dupa, asta vreau, nu de viata ..adica nu te intreb motivul, sau cearta cu x care ti-a creat depresie) care ar fi astea 2?
Asta e prima mea intrebare, astept un raspuns cand te hotarasti si dupa revin
Și eu ma confrunt cu asa ceva și te înțeleg perfect! Anxietatea este o frica nejustificata fata de situații necunoscute și persoane noi cu care interacționezi, frica de necunoscut.
Anxietatea generalizata este o frica nedefinita fata de orice,acompaniata de atacuri de panica
Anxietatea sociala este o fobie fata de oameni, de spatii deschise gen agorafobie + atacuri de panica. Toate au la baza frici nejustificate, ireale,asa le percepe creierul, dar aceste ganduri sunt deseori cauzate chiar de noi în mod voit sau mai puțin voit,datorita proiecțiilor mentale, îți proiectezi ca dacă te duci în același loc ți se va face din nou rău, sau că vei păți aceeași chestie,îți induci într-un mod irațional și inconștient frici, eșec și ca ți se va întâmpla aceeași chestie la orice pas,deseori din cauza asta vei ezita sa mergi în unele locuri unde crezi tu ca sunt "toxice",ca te vei simți rău,eviți iar și iar,dar de fapt tu trebuie sa te expui chiar acolo unde sunt mai mulți oameni, sa vorbești în public fără sa te gândești ca vei fi judecata,fără sa te gândești ca se va rade de tine asa cum s-o întâmplat în trecut, asociezi mereu prezentul și viitorul cu trecutul,cu situatiile neplăcute din trecut, trăiești prea mult din memorie în imaginație, din trecut spre viitor fără sa fi ancorata in prezent,tu de fapt ești ancorata în trecut.
Anxietatea are foarte multe cauze de la:
- traume;
- soc emoțional;
-abuz emoțional;
-abuz fizic;
-abuz sexual;
- stres posttraumatic;
- bullying;
- factori de mediu, probleme/traume din copilărie;
Și dezechilibru chimic al creierului, mai exact deficit de serotonina, și alte endorfine ce tin de mediatorii chimici.
Fricile, stima de sine scăzută, devalorizarea proprie, insecuritatile, și unele complexe de inferioritate cauzează și ele cu timpul anxietate dacă persoana respectiva sa născut cu vulnerabilitate genetica.
Izolarea face ca anxietatea sa se agraveze, netratata corect ajunge în stadiul cronic, acolo deja vei "resimți" cele 150 de simptome ale anxietatii, majoritatea fiind somatice.
Annd întreabă: