Întrebare recomandată | Amely21 a întrebat:

Cum se folosește uleiul de cocos în alimentație? Este recomandat și la prăjit?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| gemeni6226 a răspuns:

Baiatul meu face keto dieta si a luat ulei de cocos sa ii prajesc ouale cu acest ulei in loc de uleiul alimentar, inseamna ca da se poate folosi la prajit(pun o lingura de ulei) dar de exemplu carnea de pui o frige la gratar fara nici un ulei.

| Amely21 explică (pentru gemeni6226):

Da, eu stiam ca e bun în cosmetică, dar ca aliment nu prea l-am folosit încă

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uleiul de cocos este foarte sănătos și recomandat de nutriționiști. Este folosit și în cosmetică cu încredere. Era o vorbă, să nu aplici pe față sau pe păr ceva ce nu poți mânca. laughing

Acum vine o altă întrebare. Dacă este rafinat sau nerafinat. Uleiul de cocos are un punct de ardere foarte scăzut comparativ cu cel de floarea sorelui, rapiță șamd.

Uleiul de cocos rafinat are grăsimi care nu sunt bune, și multe alte chimicale și reziduuri toxice.

Cel mai bun, dar și cel mai scump este uleiul de cocos organic. Este recomandat la prăjit, îl folosești exact ca oricare alt ulei. Foarte sănătos, iar mâncarea capătă un alt gust, mult mai bun!

| gemeni6226 a răspuns (pentru Amely21):

Apoi el are vreme sa stea pe internet si sa studieze ce e bun si ce nu e bun, dar acum am luat in mana uleiul respectiv si iti scriu ce scrie pe borcan 200 ml a costat 15.9 lei la carrefour si mai scrie se topeste la 25 grade celsius a se tine la temperatura camerei se poate folosi atat pentru cosmetice(ingrijirea parului, hidratarea scalpului), ingredient in produse cosmetice cit si consumat ca aliment.

| MaryMaria333 a răspuns:

Daa. Cica uleiul ala poate fi folosit de mai multe ori ca nu se arde asa repede.

| cristimihailov a răspuns:

Salut, ma bag si eu ca misca in lapte. Din ce stiu eu, fata de uleiul de cocos parerile sunt impartite.

Insa, ceea ce este poate important este ca are foarte multe calorii, ca oroce alt ulei alimentar.

Poate vrei sa pornesti de aici...

| GabiDumitrescu a răspuns:

Merge. Nu l-as baga la prajit, e pacat de el. Ai atitea retete de prajituri cu ulei de cocos... si tu vrei sa il strici la prajit.

| CelMaiCunoscatorDintreUmanoizi a răspuns:

Dacă scoţi uleiul din cocos, da, se poate presăra preste prăjituri

| Violleta2022 a răspuns:

Da, este folosit si la prajit, chiar foarte indicat, fiind foarte sanatos. Are un grad mai ridicat la ardere, mult mai inalt decat al uleiului de masline, de floarea soarelui sau canepii, fiind din acest punct de vedere, mult mai sanatos.
Eu prajesc cu ani multu el, cam orice, fara sa ma stresez ca se arde si trebuie schimbat dupa fiecare prajire.
Il mai folosesc si ca "crema hidratanta" pentru fata si corp, imediat dupa baie, cand porii sunt deschisi si asimileaza imediat uleiul, mai ales ca intra f repede in piele si nu lasa pielea grasa, doar neteda si catifelata.

Întrebări similare