| andratudose5000345 a întrebat:

Da știu,întrebarea o să sune destul de nebunesc,dar nu mă judecați! Deci, cum pot face o ruptura de menisc? Adică a început să mă doară genunchiul drept de vreo 2 zile și nimeni nu vrea să mă creadă și toți îmi spun,,o să-ți treacă". Nu mai suport... acum vreau sa fac ruptura de menisc (adică sa-mi rup zgârciul de la genunchi, ceva de genu)
Idei ceva? ☺
*Scuzați categoria dar nu știam unde sa pun întrebarea*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
Bula
| Bula a răspuns:

Problema ta poate fi chiar si o "banala" luxatie a genunchiului care, daca se imflameaza, poate fiextrem de dureroasa.
Tratamentul cel mai simplu ce poti aplica pe loc: stai pe marginea unei mese, cu piciorul atarnat, lejer, si fa miscari usoare de rotire stanga-dreapta si sus-jos. Astfel genunchiul se va aseza la loc. Poti pune si compresa cu apa recepe genunchi.
NU te aseza cu greutatea pe piciorul cu problema!
Daca in 1-2 zile durerea nu se atenueaza, atunci ar trebui mergi la un medic ortoped sa-ti faca o radiografie si sa te trateze cum trebuie.

Daca doresti sa umblii cu carje, baston sau scaun cu rotile in restul vietii, atunci n-ai decat sa-ti rupi meniscul. tongue

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cata minte sa ai sa iti distrugi piciorul pe viata pentru ca nu te crede cineva ca ai o durere?

| Violleta2022 a răspuns:

Stii ca ceea ce vrei este o idee nebuneasca? Stii cat de dureros si cat de nasol este sa ai dupa aceea operatie de reconstructie si sa te doara toata viata genunchiul ala?
Ce-i cu ideea asta prosteasca?
Stiu acum, am vazut mesajele tale anterioare, se apropie examenele si vrei sa nu te duci la ele si ai face orice ca sa nu te duci, chiar sa-ti rupi piciorul!
Ideea este ca nu ai minte prea multa, sa-ti doresti un rau atat de mare acum, ca sa scapi de examene. te-ai gandit ca tot trebuie s ale dai dupa aceea, de una singura, doar tu si directorul scolii?

Eu spun sa lasi prostiile si sa mergi la scoala, ca nu ti s eintampla nimic, in plus, ca fetita, nu vrei sa ai picioare stranmbe sau sa fii schioapa, ca nu se mai uita la tine, nici macar baiatul ala de-ti place tie.

| andratudose5000345 explică (pentru Violleta2022):

Nu vreau asta ca sa scap de teste si teze...plus ca cel putin 2 persoane au avut ruptura de menisc din familia mea si nimeni nu a ramas schiop\schioapa. Eu nu cred ca te intereseaza in mod special de ce vreau asta! Daca vrei sa dai o ideea bine, daca nu, nu.

| Violleta2022 a răspuns (pentru andratudose5000345):

In primul rand nu este o atitudine de om sanatos sa-ti doresti sa te automutilezi, sau sa te arunci cu buna stiinta intr-un accident cu urmari grave!
Tu chiar ai nevoie sa consulti un psiholog sau psihiatru si asta cat se poate de urgent!