Da, e periculos, daca ai multe alunite trebuie sa te protejezi de soare cu creme de protectie.
O alunita benigna e de obicei maronie, cu un diametru nu mai mare de circa 0.6 mm, cu o forma regulata. Dar spun DE OBICEI, pentru ca doar dupa ce iti ia o proba din alunita si o duce la analize poti sa fii sigur ca e benigna.
Plus, am citit ca unele alunite pot deveni din benigne cancerigene daca sunt expuse foarte mult la soare.
Cum afli daca i alunita beninga?
Pai isi schimba marimea si culoarea! Tot creste si se inchide la culoare!
Buna! Eu am patit sa mi se arda alunitele de la soare si au capatat un fel de crusta. Bineinteles ca m-am speriat si am mers la medic. Poti recunoaste o alunita cu potential malign atunci cand este "ratusca cea urata", cand arata bizar fata de celelalte. De pilda cu o forma ciudata, asimetrica, culoare ciudata sau daca isi schimba forma si marimea in timp. Poti incerca la dermatolog o consultatie cu privire la controlul periodic al alunitelor. Multa sanatate!
Pai exact.~! I am raspuns la intrebarea Ce a De a doua>>Cum imi pot da seama daca o alunița este benignă?>>>Asta,,...
Benign=necancerigen (de la "ben" = bun)
malign=cancerigen (de la "mal" = rau).
Utilizatorul a intrebat cum isi da seama ca o alunita e BENIGNA, adica necancerigena. Tu ai descris o alunita MALIGNA aici, nu una BENIGNA:
"Cum afli daca i alunita beninga?
Pai isi schimba marimea si culoarea! Tot creste si se inchide la culoare!"
Acum intelegi?