| Alex_Exa_1998 a întrebat:

De cativa ani ma confrunt cu o problema destul de incomoda. In perioadele reci, toamna, mai ales iarna si primavara imi urasc fata. De exemplu, atunci cand ies afara si stau mai mult de jumatate de ora la frig si intru intr-o incapere, masina, undeva in interior cu temperatura medie (sa nu ma zic de acelea cu temperatura ceva mai ridicate), tenul meu incepe sa se inroseasca, simt ferbinteala si uneori cum zvacneste. Roseata este din ce in ce mai mare, pana trece o ora, cam asa si incep sa ma relaxez si sa ma acomodez, eventula sa uit de roseata. Insa daca sunt inconjurata de oameni, mi-e cam greu sa uit, pentru ca toata lumea se uita a mine. Cea ma proeminenta parte cu roseata, sunt obrajii, alaturi de frunte, nas si barbie. Tin sa precizez ca am suferit de acnee in adolescenta, incepand cu varsta de 12 ani. Va multumesc ca mi-ati citit "problema" si m-as bucura nespus daca m-ati ajuta cu vreo idee despre aceasta. Orice parere este minunata.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| AlexandraElena12 a răspuns:

Este normal sa te inrosesti, este o reactie a corpului inevitabila.El incercand de la frig sa ajunga la o temperatura moderata de 37 de grade(homeotermie-temperatura corpului constanta)accelereaza functiile corpului,pentru al pastra mereu la o temperatura constanta,iar atunci cand intri intr-o incapere,brusc, este normal ca, corpul sa-si incetineasca functiile.E ceva de genu:iti inghiata sangele de frig si la caldura se dezghiata, e normal sa te inrosesti(e o metafora)
Cat despre uscat. piele fetei este cea mai sensibila si la temperaturi scazute se usuca o poti hidrata cu creme uscate, pentru a nu ingheta pe fata talaughing si nu o sa mai ai probleme happy
Si eu ma inrosesc iarna foarte tare la fata, dar fac haz de necaz si spun ca sunt Rudolf laughing

| Alex_Exa_1998 explică (pentru AlexandraElena12):

No, ca mor de ciuda! Multumesc mult!