anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună! De ce ne e rău la vederea sângelui și cum putem scăpa de asta? Nu aveam problema asta înainte. Acum un an am căzut peste o oglindă și mi-am tăiat antebrațul destul de rău. A curs o grămadă de sânge. La urgențe m-a cusut, am stat și m-am uitat ca la tv, mi se părea fascinant. Am mai oferit primul ajutor, tot în cazul unei tăieturi destul de grave unui prieten și nu am avut absolut nimic, am și mers cu el la doctor să îl coase., însă de fiecare dată când mi se trage sânge amețesc și îmi vine să vomit la 10-15 minute după. Problema cu amețitul am avut-o și când mi-am dus cățelul la veterinar să-i coase o rană ( acum 2 luni).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Cristian29 a răspuns:

Probabil esti anxios.

Bula
| Bula a răspuns:

Din cauza sperieturii socante, care se memoreaza adanc in subconstient.
Cand ajungi in asemenea situatii (si nu numai atunci), gandeste-te ca, o rana este insotita si de o cantitate mai mica sau mai mare de sange.
Constientizat, repetat, iti va trece aceasta fobie de sange.

| Anamaria9916 a răspuns (pentru Bula):

Nu am probelme când mă rănesc, indiferent cât de rău ar fi, strict doar când mi se trage sânge... Și un episod similar l-am avut când mi-am văzut cățelul la veterinar, practic am problema asta de puțin timp. înainte nu aveam absolut nimic

Bula
| Bula a răspuns (pentru Anamaria9916):

Trebuie sa "re-vezi", re-gandesti de multe ori acele scene, care te-au deranjat.
Cand te-ai "obisnuit", imseamna ca ai trecut de fobie.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Depinde de om. Eu am asistat la inceputul unei autopsii. Nu m-am simtit prea bine (emotional) cand au vazut ce fac dar nu mi-a venit rau. Am iesit, totusi, afara ca sa nu mai vad restul. Am fost operat de 4 ori pe burta, de sus pana jos, si n-am avut nimic. Oricum tu esti de sex feminin si voi sunteti mai sensibile desi n-as pune mana in foc nici pentru pensatii de astazi.