| mirunalonicescu a întrebat:

Buna. de ceva timp am observat niste cosuri pe zona intima, mai exact pe muntele lui venus. Nu stiu exact cand au aparut, dar cred ca dupa ce m-am epilat cu lama. Problema este ca am destul de multe 4-5 si cand le sparg iese puroi, dupa ce le sparg am impresia ca nu mai sunt, dar dupa cateva ore revin la forma initiala aproape.Nu stiu ce sa fac. Contacte sexuale am doar protejate, si nu am avut alti parteneri, iar prietenul meu nu are aceasta problema.Ce creme recomandati? Ce pot sa fac?
Va rog sa nu spuneti sa merg la doctor, pentru ca o voi face daca nu trece intr o saptamana! Funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Zona nu e una pentru cosuri. Nu ies cosuri dupa ras cu lama.

Noi putem suspecta ca sunt negi, herpes etc, insa numai un medic iti poate spune exact ce ai.
HPV se ia prin contact cu pielea. Prietenul tau poate fi purtator fara sa aiba simptome.
Tu nu ai avut alti parteneri, dar el?

Mergi la medicul ginecolog, urgent!

| I0NUTA a răspuns:

Pentru cosuri, este buna crema Fucidin H, dar daca reapar, poate fi alta problema.
Mie mi-au aparut pe fata cosuri, cel putin asa am crezut. Nu treceau sub nici o forma. O colega mi-a zis ca sunt veruci. Dupa 2 saptamani de tratament cu crema Arnica (de la farmacia naturista) au trecut.

| mirunalonicescu explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu am avut alti parteneri iar nici unul din noi nu e purtator sigur. Am inteles ca pot aparea cosuri dupa epilare pe net.

| Violleta2022 a răspuns:

Cosurile alea au aprut de la ras, fiindca lama NU epileaza ci rade, taie firul d epar si atunci irita pielea.
Nu le mi sparge si nu te mai rade, epileaza-te cu ceara ca sa nu mai ai cosuri urate pe pubis, fiindca nu crema opreste iritatia ci incetarea folosirii lamei de ras.

| mirunalonicescu explică (pentru Violleta2022):

Multumesc frumos! Ce recomanzi pentru epilat mai mult? Am mai folosit benzi speciale pentru zona aceia, insa nu suport durerea. Iar legat de ceara, stiu ca exista si cu zahar. Care ar fi mai buna si cam la cat timp ar trebui? Multumesc inca o data!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru mirunalonicescu):

Cosuri dupa epilat, da. Se inflameaza foliculul pilos.
Insa tu te razi. Dupa ras, se irita pielea. Aia e altceva.

Mergi la ginecolog.

| Violleta2022 a răspuns (pentru mirunalonicescu):

Epilarea cu ceara de albine calda este cea mai buna solutie.
Nu am folosit zaharul cald, dar ar fi acelasi lucru, fiindca ambele smulg firul din radacina.