| anastan12345 a întrebat:

Buna! De ceva timp am probleme cu acneea severa, am fost si la spitalul de copii(am 17 ani), dar ce a prescris nu prea m-a ajutat. Ma gandeam sa incerc la privat, dar nu stiu unde exact e mai bine.
(sunt din Galati) Ma puteti ajuta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| SLexuS a răspuns:

Iti recomand Laurus Medical

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Acneea este din cauza hormonilor esti in perioada de crestere si organismul tau pana nu se regleaza degeaba faci tratamente sunt fluctuatii si dereglari hormonale, esti fată sau băiat?

| dullcat a răspuns:

Buna.La privat cel mai probabil vei plati mai mult, iar solutiile nu vor fi miraculoase, mai ales daca la tine e vorba doar de hormoni. Poate merita sa mai dai o sansa medicului de la spitalul de copii, fiindca exista mai multe tipuri de tratament si trebuie sa incerci tu si sa testezi pana il gasesti pe cel potrivit pentru tine. Been there, done that. laughing

| Unkind a răspuns:

Buna! Îmi pare rău să aud că întâmpini probleme cu acneea severă. Acneea este o afecțiune comună a pielii care poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv hormonali, genetici, stil de viață și alții. Dacă tratamentul prescris la spitalul de copii nu a dat rezultatele dorite, poate fi o idee bună să consulți un dermatolog în sectorul privat.

În Galati, poți căuta clinici dermatologice private sau medici specialiști în dermatologie care să poată oferi tratament personalizat pentru acneea ta severă. Ar fi recomandat să consulți recenzii și să te informezi cu privire la reputația și experiența medicilor din zonă, precum și la serviciile pe care le oferă. Poți să obții recomandări de la cunoștințe, familie sau prieteni, sau să cauți online recenzii ale clinicilor dermatologice din Galati pentru a afla experiențele altor pacienți.

Este important să discuți cu medicul dermatolog despre istoricul tău medical complet, inclusiv despre tratamentele anterioare pe care le-ai încercat și rezultatele obținute, precum și despre orice alergii, medicamente sau suplimente pe care le iei. Un dermatolog calificat ar trebui să poată examina în detaliu starea pielii tale și să îți ofere un plan de tratament personalizat, care să includă opțiuni precum creme topice, antibiotice orale, tratamente hormonale sau chiar terapii laser, în funcție de severitatea și tipul acneei tale.

Asigură-te că adresezi toate întrebările și îngrijorările tale în timpul consultației și să urmezi cu strictețe recomandările medicului dermatolog în ceea ce privește regimul de tratament și îngrijire a pielii. În plus, încurajez să ai răbdare, deoarece tratamentul acneei poate dura o perioadă de timp și poate necesita ajustări pe parcurs pentru a obține rezultatele dorite.

În final, îți doresc mult succes în găsirea unui dermatolog potrivit în Galati și sper că vei găsi un tratament eficient pentru acneea ta severă. Este important să acorzi atenție sănătății tale și să consulți un profesionist medical calificat pentru a primi îngrijire adecvată.

| anastan12345 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu cred ca e de la varsta, am acnee de la 11 ani, problema este ca am si cicatrici pe spate. Doctorul de familie mi-a spus ca acneea pe care o am nu este la fel precum cea obisnuita varstei

| anastan12345 explică (pentru dullcat):

Nu este de la hormoni, iar doctorul de la spitalul de copii nici nu prea s-a uitat la mine, mi-a dat acea solutie din alcool si pudra de talc. m-am dat jumatate de an si niciun rezultat.

| margaretttz00z a răspuns:

Buna! Daca nu este de natura hormonala, ai putea sa incerci sa iti creezi o rutina de skincare. Ai nevoie de un cleanser (eu il recomand pe cel de la Cerave pentru ten gras), o crema de hidratare si SPF. De asemenea, poti adauga niacinamida (eu l am avut pe cel de la The Ordinary), iti va reduce excesul de sebum si te va ajuta cu urmele lasate de cosuri happy

Daca nu iti permiti toate produsele acestea ai putea macar sa incerci niacinamida, sau cleanser-ul deoarece si el contine niacinamida.

Bula
| Bula a răspuns:

Am dat de mai multe ori raspunsul la aceasta intrebare, pusa de multi adolescenti.
Cauta intre raspunsurile mele de mai demult: tratament cu drojdie!