| ruxandraioana17 a întrebat:

Bună! De ceva timp mă confrunt cu niste probleme ceva mai serioase. Acum câțiva ani eram foarte extrovertita, aveam multi oameni cărora le plăcea compania mea, eram foarte îndrăzneață, n aveam rușine. Pe urmă, totul s-a schimbat. In prezent sunt introvertită, nu pot să mă adaptez la muncă, îmi este rușine să comunic cu oamenii (în afara de cei apropiați). Când merg la munca si trebuie sa vorbesc față în față cu cineva deja mă iau toți nervii și stresul. Să nu mai zic când vine șeful, mă fac roșie toată și mă blochez, cu toate că nu am făcut nimic rău. In prezent am demisionat și m-am retras în apartamentul meu pentru că simt nevoia sa stau închisă în casă, cu pisicile, fara sa iau contact cu altcineva.
(Când eram mai mică eram mereu bătută, înjurată, amenințată, desconsiderată. pe deasupra părăsită de tată, crescuta de o mama bolnava. ulterior am ajuns și în plasament unde acolo e și mai horror).
Sunt atât de stresata in fiecare zi, fara să mi se întâmple nimic. Pur și simplu, acum incerc sa mă relaxez până mă voi reangaja dar nu pot. Simt că trebuie sa fac ceva dar NU am ce. Am senzația de piatra pe inimă în fiecare zi. Acum am inceput și să fiu amețită incontinuu, nu pot sa îmi mișc capul foarte repede că amețesc tare.
Vă dați seama, eu in sinea mea știu că sunt o persoana chiar deșteaptă, trecută prin viață însă oamenii nu mă văd așa pentru că nu arat asta. Se uită la mine ca la o ciudată (cei cu care interacționez mai mult). Pentru că par o ciudată. Sunt conștientă. Dar nu pot sa îmi controlez acțiunile. Îmi ies numai perle pe gură. Știți colegul ăla de clasa foarte rușinos, de nu puteai să vorbești cu el că se făcea roșu ca racul la față și începea să se bâlbâie? Ceva de genul sunt eu. Ce sa mai fac? Nu știu ce să mai fac sa îmi revin. momentan nu îmi permit să plătesc un psiholog.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Nu ai cum să-ți revii fără un tratament, dacă încă ești asigurată du-te la urgențe și explică situația, nu ai bani și ai nevoie de ajutor.

Dacă totuși nu e atât de grav, încearcă să-ți găsești un stress relief, de ex eu când mă stresez mănânc dulciuri și fumez.

În orice caz, dacă vrei un diagnostic și un tratament bun trebuie să apelezi la ajutor medical.

| ruxandraioana17 explică (pentru Frank51):

Mnaaa, am fumat și am mâncat dulciuri până m-am făcut cât dulapullaughing

| Miruna333 a răspuns:

Nu ai ce face in afara de psihoterapeut. Nu iti vei reveni cu 2-3 sfaturi primite aici, si nici peste noapte.
E mult de munca, are legatura cu traumele copilariei, trebuie ajutor.
Momentan incearca sala, gaseste noi hobby-uri, sa asculti podcast-uri de psihologie, sa citesti lucruri care au legatura cu problemele tale si asmd

| Baur a răspuns:

Salut, vorbește cu medicul de familie. Te va îndruma spre tratament la psihiatrie.(acolo nu merg nebunii, merg și oamenii care au nevoie de ajutor medicamentos)
Am urmat și urmez tratament medicamentos pentru depresie și anxietate și după 3 ani sunt mult mai bine. Trebuie să știi ca vei avea nevoie de timp.

| Frank51 a răspuns (pentru ruxandraioana17):

Same, m-am îngrășat 20kg în ultimele 12 luni. Am început să mă destresez cu gânduri mai ok și fac unele chestii care mă relaxează, dar tot nu cred că ce ai tu se poate repara fără intervenție medicală.

Ce am/am avut eu e doar stresul cotidian și puțin burnout.

| BitchInRedDress a răspuns (pentru Miruna333):

Si cam cum ar putea de curiozitate, sa te ajute podcasturile si cititul? laughing
Va rog nu mai dati raspunsuri imbecile doar asa, de plictiseala

| Miruna333 a răspuns (pentru BitchInRedDress):

Ce raspuns imbecil? Poate afla una, alta. Mai bine sta degeaba si nu face nimic, pentru ca nu-si permite psihoterapeut?