Eu stiu ca se reduc la 0, acum nu sunt medic si nu ma pricep, poate la o dioptrie asa mare nu se poate pana la 0. Mai consulta un medic
Daca mai porti porcarii din alea de lentile, s-ar putea sa nu mai ai ce sa reduci!
Nu pot purta ochelari din cauza diferenței prea mari, și dacă aș purta, pentru ochiul cu -8, 5 tot ar trebui o lentilă de contact. Port lentile de când mă știu și nu am avut nicio problemă nicio dată. Iar medicii, fiecare recomandă ce crede el că e mai bine sau cu ce firmă au contract.
Lentilele de contact sunt destinate să acopere corneea și din această cauză ei împiedică ochii sa obtina cantitatea de oxigen necesară pentru ca ei sa fie sănătoși. Dacă porți lentile de contact pentru prea mult timp, iti privezi ochii de oxigen. Acest lucru poate fi foarte dăunător pe termen lung!
Lentilele de contact prezintă, de asemenea, un risc bacterian – un film de lumina se poate construi pe lentile de-a lungul timpului. Acest film reprezinta de fapt acumularea de proteine si bacterii, ambele putand cauza probleme serioase pentru ochii tăi...
Păi nu sunt ținute nonstop pe ochi, seara sau cel puțin odata pe saptamana trebuiesc puse în soluție pentru curățare, deci nu prea văd de unde ar putea aduna bacterii. Eu sunt din Oradea, iar când eram mic mergem la clinică specializată în Cluj-Napoca și doctori de acolo mi-au recomandat. Și de atunci nici un medic nu a contrazis decizia.