anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De obicei, ciclul menstrual vine dimineața? Am întrebat mai multe fete și mi-au dat un răspuns afirmativ, niciodată nu le-a venit seara sau pe timpul zilei. Oare așa se întâmplă la majoritatea?
Eu am neregulat : o lună îmi vine, 2 luni pauză, 2 luni vine și de fiecare dată în zile diferite de precedenta lună și dimineața.
Mă îngrijorez foarte tare pentru că vine vara, o să fiu aproximativ toată ziua plecată, iar eu având menstruația neregulată nu prea știu ce să fac. Cum să procedez pentru a nu mă păta dacă " magia " se întâmplă pe parcursul unei zile?
La mine, tampoane, nu pot lua pentru că o să fiu plecată, cum am mai spus și nu am unde să le pun, în boscheți nu se poate, iar eu simptome prevestitoare nu am absolut deloc. Am o situație cam complicată și sunt într-o stare puțin disperată.
Vreau ca în vara asta să nu mi se întâmple trăsnăi.
Dau fundă pentru câteva sfaturi utile.
Mulțumesc happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In acest caz singura modalitate ramane sa porti zilnic in momentul in care iesi in oras produsul numit "Discreet" care sunt niste protejslipuri pe care le folosesti in perioada dintre menstruatiei (sunt pentru secretia vaginala). "pentru ca tu sa te simti proaspata". ele nu se folosesc pentru menstruatie pentru ca sunt prea subtiri si risti sa te patezi. insa le-ai putea folosi ca un mijloc pur si simplu preventiv.Folosind aceste protejslipuri te vei simti mai confostabil stiindu-te protejata si in acelasi timp nestresata.Iar in cazul in care totusi s-ar intampla sa iti inceapa menstruatia asa din senin, orice baiat care se considera educat ar trebui sa fie in tema cu inteleaga situatia. In concluzie deci se poate spune ca in situatia ta singura solutie ramane folosirea PROTEJSLIPULUI.Rolul acelui protejslip este sa absoarba secretia intima zilnica si umezeala, facandu-te sa te simti proaspata ca o adiere, deoarece sunt atat de subtiri, incat tot ce simti e prospetimea pe care ti-o ofera deci nu te va deranja deloc.De asemenea ofera timpul necesar de a gasi un loc mai adecvat schimbarii ei decat un eventual boschet sau scara de bloc. Daca cauti gasesti solutia. Pa, pa.

5 răspunsuri:
| mimostyle a răspuns:

Pai :
In primul rand ciclul menstrual nu vine de obicei dimineata... Mie spre exemplu uneori imi vine seara, alteori pe parcursul zilei.
In al doilea rand, ar trebui sa-ti pui o bucata de hartie in zona intima pentru a preveni orice surpriza.

In situatia descrisa de tine nu exista nicio modalitate de a se putea prevede momentul inceperii urmatoarei menstruatii nici macar cu o aproximare de ordinul a cateva zile (3-5 zile). Daca ai fost atenta ai putut observa ca de multe ori menstruatia poate intarzia cateva zile insa aceasta se raporteaza la ceva oarecum estimat cunoscut. Insa in cazul in care ciclul tau menstrual este atat de imprevizibil putand sa aiba abateri de chiar 1-2 luni, orice schema chiar si de apreciere este imposibila de realizat. Pentru a fi pregatita pentru orice situatie neprevazuta ai putea sa ai cu tine in permanenta o posetuta mica sau o borseta in care sa ai 1-2 absorbante sau ai putea avea si sa sa folosesti tampoane absorbante OB-uri care sunt mititele si foarte eficiente. In cazul in care esti virgina poti folosi OB -urile cele mai mici ca marime. http://forum.softpedia.com/topic/286356-tampoane-interne-la-virgine/ Esti intro situatie in care doar apelend la o posututa micuta iti poti rezolva problema.Succes.

Ai putea folosi absorbanele minuscule pe parcursul fiecarei zile.In zilele dinainte de menstruatie,(poti aproxima macar cu 5-6 zile) ai putea folosi absorbantele subtiri de zi de zi. http://www.bella.ro/ro_RO/productsType/absorbante-zilnice-subtiri. Este o solutie la indemana si de folosit doar in zilele aproximativ de dinaintea menstruatiei.

| NH4OH a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Nu pot aproxima cu câteva zile înainte nici cum. Îmi vine total diferit : o dată la începutul lunii, apoi la sfârșit etc. Chiar nu știu și nu am cum să îmi dau seama cum și când o să am. Iar când sunt prin oraș cu un băiat, nu cred că ar fi frumos să-i spun : Mă scuzi, mă duc să-mi pun tamponul ( luând din poșetă respectivvele ) și în plus de asta, nu am unde. Boscheții sunt singura soluție?

| starall a răspuns:

Buna,nu neaparat dimineata poate veni si in timpul nopti si in timpul zilei, mie asa mi sa mai intamplat.