| AnonymousSSR a întrebat:

Buna dimineața. Acuma doua săptămâni m-am întors din Cape Town, Africa de Sud. De sâmbătă seara am vărsături,febra, bubițe mici si roșii pe mâini, una este destul de mare spre maro. Ce poate sa fie? La spital nu m-as duce, nu e asa grav cred eu...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cum adică la spital nu te ai duce? Nu te juca cu sănătatea, in primul rind ori ce schimbare apare pe piele, orice bubă trateaza o cu seriozitate mergind la medic, mai ales ca vii din altă țară, circulă fel de fel de boli, care cu cit amîni prezentarea de urgență la medic, boala avansează spre rău, si dintr o banală bubiță, te trezesti cu ditamai cancerul, nu te juca cu asa ceva, mergi azi la medicul de familie sa te consulte, cum ai stat 2 saptamini fara sa vezi ce ai? Tu zici ca de sîmbătă ai febră vărsături etc, boala este in tine, ea a debutat violent cu febră varsaturi, mergi mă omule la medic ce stai asa? Ce vârstă ai? Vezi ca daca ai o boală contagioasă, nu numai tu esti afectat, ci poti infecta toată familia care intră in contact cu tine.

| Violleta2022 a răspuns:

Eu cred ca-i destuld e grav, daca a debutat deja cu voma, febra si bube. Mergi al spital, fiind vorba de o boala dintr-o alta tara, doar in spital se pot face invetsigatii, poate fii contagioasa si poti sa-ti imbolanesvti toata familia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-te frate la urgente acum!
Nu mai astepta pana dimineata!

Auzi la el. De sambata.

Ma mir ca nu ai murit pana cum. Cine stie ce dracu e.

Du-te chiar acum! Suna la salvare mai bine!

| AlinWoW a răspuns:

Aceasta intrebare ai mai pus-o acum cateva ore si ti s-a raspuns la ea... nu inteleg. de ce nu incerci sa te duci la medic sa vezi o opinie specializata... ori intrebi doar asa din curiozitate. Oricum, la fel cum am spus si mai inainte. du-te la medic sa faci un control sa nu fie ceva grav, chiar nu este de gluma cu asa ceva

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Violleta2022):

E febra tifoida.

elemente tegumentare eruptive: rozeole tifice (formațiuni maculoase, ușor elevate, de culoare roz); sau exanteme

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Febră_tifoidă

| AnonymousSSR explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc de răspuns, am fost la UPU, acolo mi-au administrat niște perfuzii si mai multe calmante, acum ma simt ceva mai bine. Sănătate la toată lumea. PS a fost febra tifoida. (contactat de la un țânțar)

| Violleta2022 a răspuns (pentru AnonymousSSR):

Insanatosire grabnica!

| AnonymousSSR explică (pentru AlinWoW):

Acuma sunt bine, a fost un boala contactata de la un țânțar, acum sunt bine joi am fost la UPU si am primit niște perfuzii si o injecție. Sănătate la toată lumea.