A făcut complicații postoperatorii. A fost stadiul IV (fază terminală), cu metastaze. Nu e vina chirurgului. El a vrut să înlăture colonul afectat și ganglionii limfatici, dar cancerul era deja prea extins...
Investigații preoperatorii, sunt sigură că i s-au făcut (analize, colonscopie etc). Medicul chirurg cunoștea afecțiunea cu care pacientul său s-a prezentat, știa că are neoplasm sigmoidian (cred că așa se numește, dacă nu mă înșel), însă nu știa cât e de extins, de avansat... Acest lucru se putea vedea, doar după ce îl deschidea pe pacient, pe masa de operație. Mulți trăiesc încă un an, maxim doi, după intervenția chirugicală. Alții, chiar mai mult de atât (așa zic unii, dar eu nu îi cred).
Poate dacă era stadiul I, ar fi avut șansa de a trăi mai mult, dar cancerul de colon, e al naibii de perfid, recidivează întotdeauna. Dacă s-a recurs la colostomie (anus contra naturii), era deja stadiul IV (ultimul), deci din start trebuia să înțelegeți că nu e semn bun.
Cancerul de colon e foarte agresiv, iar durerile sunt cumplite. Inimaginabile! Pur și simplu, am văzut oameni care-și rugau moartea. faptul că avea 'scaune' prin ambele locuri, era din cauza complicațiilor, a organismului slăbit/distrus. De altfel, putea elimina și prin alte părți, dar mă abțin de la aceste detalii, fiindcă nu are rost să intru în amănunte.
Îmi pare rău, Dumnezeu să-l odihnească!
Nu,nu a procedat bine. Inainte de o operatie tot corpul este verificat si analizat pentru a vedea daca este apt de operatie si sa se mai elimine din riscurile operatiei. Daca doctorul a spus ca daca stia de plamani..nu il mai opera..inseamna ca este un incompetent. Sa plateasca in instanta.
Și mai am un semn de întrebare dacă ia tăiat colonu și trebuie sa ii pună stoma (punga sa facă in ea) de ce încă mai făcea pe fund?
Mulțumesc frumos! M am lămurit mai bine acum, m-a gândeam a greșit domnu doctor cu ceva
Vezi ce scrie pe biletul său de externare. Acolo e specificat totul, inclusiv cât segment din colon i-a fost extirpat.
Încearcă să fii tare! Nu te mai frământa. Așa e viața, uneori ne ia prin surprindere.