| Girly97 a întrebat:

Buna dimineata si An Nou Fericit! As dori sa stiu daca ati mai auzit de cineva caruia sa ii placa foarte mult baile fierbinti. De cand ma stiu intotdeauna imi fac baie cu apa extrem de fierbinte si sunt chiar singura din familie care se spala cu apa atat de fierbinte. Extrem de rar mi s-a intamplat sa mi se para apa atat de fierbinte incat sa pun si apa rece. Pe de alta parte recunosc ca nu este bine pentru pielea mea sa ma spal mereu cu apa fierbinte. Dar nu inteleg cum de am ajuns sa imi placa apa fierbinte atat de mult chiar daca nu este tocmai cea mai potrivita temperatura pentru pielea mea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| carevaescu a răspuns:

La mulți ani. În primul rând nu este un fenomen chiar atât de rar. Foarte mulți oameni preferă apa fierbinte la duș.
Chiar și restul care se spală în apă călduță sau chiar rece găsesc anumite contexte în care le place apa fierbinte. Spre exemplu la unele băi termale, jacuzzi, cadă, etc.
Din punct de vedere fizionomic, evident nu te speli cu o apă care are temperatura suficient de mare cât să te opărească. Dacă ție îți place senzația apei fierbinți instantaneu, restul oamenilor o apreciază doar după ce s-au obișnuit gradual cu ea.
Așa ca concluzie, nu văd să ai vreun motiv de îngrijorare. Nu e ceva rar, nici neapărat nesănătos. Pe viitor dacă vrei să salvezi niște bani la factura de energie, redu temperatura apei.

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca nu intelegi tu, noi cum crezi că putem intelege de ce faci tu baie fierbinte?
Eu fac duș cu apa potrivită.

| anonimg a răspuns:

Obișnuiește-te și cu apă mai rece. Nu pentru că va veni poate o vreme când se va opri apa caldă, ci pentru sănătatea organismului tău care îți cere și apă mai puțin caldă.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Și noi cum sa înțelegem dacă tu nu înțelegi?

| Dragobeta a răspuns:

Stai linistita, nu esti o raritate. Doar in familia ta. laughing Mama mea iubea la fel apa fierbinte dar nu si eu cu tata. Tot in familie happy Si mai stiu destule cazuri.
Insa, mare atentie, apa fierbinte ridica tensiunea. Sa nu patesti ceva.

| doctorandus a răspuns:

Si mie-mi place dusul cu apa foarte calda (nu fierbinte).

| relian a răspuns:

Esti mai rece, nu prera intri in calduri laughing asa ca simti nevoia sa te incalzesti altfel.

| KovacsB a răspuns:

Am auzit ca in Iad se fac bai fierbinti.Nu stiu daca le face placere.

| Simpatic a răspuns (pentru KovacsB):

Se fac dar nu cu apa, ci impachetari cu smoala, ca la statiunile balneare