Pai nu e clar ce e? la ce te mai gandesti? stie medicul ce zice. Ai facut gastrita pe sistem nervos, din cate vad e gastrita acuta, se va activa mereu cand te stresezi tare, la asta sa te astepti si sa fi sigur ca asa va fi mereu!
Eu am facut de la alcoale, imi trece rapid daca nu mai beau, de ex alaltaieri am baut un bidon de bere si iar s-a activat, stomac strangulat, arsuri in capul pieptului si diaree. Cel mai rapid imi trce daca fac asa: nu mananc nimic in ziua respectiva, iau spirulina si ceva antidiareic.
Acum nu mai am nimic de exemplu. Spirulina merge de minune cel putin la mine, e buna in gastrite si reface si flora.
Poti bea cafea in continuare dar nu pe stomacul gol, e clar ca nu de la cafea ai facut gastrita.
Totusi vezi ca si de la asta poti face daca continui sa bei pe stomacul gol.
Mananca pentru 1 saptamana numai carbohidrati si legume radacinoase fierte, fara carne, fara fructe, fara alcool, sucuri, apa acidulata sau orice altceva si gastrita se vindeca.
Uite aici sfatul a 2 medici:
https://www.facebook.com/reel/1676699706162020
https://www.facebook.com/reel/3647331868914821
sanatate multa!
E posibil sa ai gastroduodenita. Iti recomand tratament cu nedis. Iei 3-7 zile si apoi cateva luni nu mai ai nimic.
La mine nu este prezenta diareea, doar celelalte. O sa fac un regim de cateva zile in care mănânc doar legume fierte, somon si omletă din albușuri de ou. Multumesc pentru sfaturi! Încerc pe cat de mult sa alung stresul si nervi...cred ca inainte de vizita la gastro, trebuie sa fac una la psiholog )
Ar fi de preferat sa nu mananci nimic macar o zi si in rest sa faci prost intermitent, sistemul digestiv se reface cand nu mananci nimic.
Am înțeles, putin mai greu, eventual sa-mi iau o zi libera de la munca si sa stau doar in casă sa nu ies prin caldura sa mi se faca rau...
Atunci fa post intermitent cu regim, mananci o masa dimineata si una seara, sa fie o fereastra intre ele.
Ai nevoie si de probiotice, cea mai buna pe care am testat-o pe pielea mea e varza murata. Am incercat probiotice de la farmacie, zeama de varza murata, nu au mers.
Am inteles ca sucul de varza cruda dimineata pe stomacul gol e super dar nu am incercat.
Ar mai fi carof cu morcov cruzi facut suc tot asa dimineata pe stomac gol, n-am incercat.
Ulei de masline o lingura pe stomac gol.
Din ce am înțeles, legumele obligatoriu fierte...nu crude. O sa incerc mai multe variante incepand de azi
sper sa fie asa si sa nu mai merg pe la gastroenterolog.
Eu nu m-am dus ca nu suport sa imi bage cineva furtun d-ala pe gat.
Din cate am inteles tratamentele pentru gastrita nu sunt eficiente. Regimu e baza.
Așa o să fac! Mulțumesc pentru sfaturi!
Ciudat că după ora 15 parcă mă roade mai tare, nu înțeleg de ce…
Buna.Eu te sfatuiesc sa iti reglezi problema din alimentatie, nu din medicamente, care doar trateaza simptomele, sigur stiai asta deja. Paine mananci? Daca da, incearca sa iti faci tu paine in casa, de la 0, apoi sa o pui la toaster, sa fie asa crocanta si sa mananci macar de 2 ori pe zi, chiar si pe post de snack, daca iti pla biscutii sau alte din astea.Te va ajuta enorm(pe mine cel putin m-a ajutat, alaturi de ceai de musetel, renuntarea la dulciuri si mancaruri picante dupa ora 6 etc.). Sanatate!
sebypetrescu921 întreabă:
Deeaandreea9156 întreabă: