Am si eu intrebare, cati ani ai? Nu mi se pare logic sa pui problema asa, multi nu vor mila nimanui, iar altii tanjesc dupa atentie.
Poti frumos sa-i ajuti, mai ales daca stii ca au lipsuri cu o sacosica plina de produse alimentare, eventual niste hainute, dar vad ca pe tine te intereseaza mai mult barfa, sa vezi ce au ei prin batatura ca sa iesi la colt de strada .
Cum ti-a raspuns "Annastassia" de ce nu va vedeti mai oameni buni de treaba voastra? Sunt probleme lor personale, daca poti ajuta cu ceva, o poti face din proprie initiativa.
Daca chiar ti mortis, du-te la poarta lor, cheama-i sotia si intreab-o daca au nevoie de ceva, trebuie sa stii si cum sa pui problema si ce ton folosesti.
Mie personal nu-mi plac oamenii bagareti, daca fac bani, ma vorbesc aiurea, daca sunt sarac tot ma vorbesc, daca fac vreo prostie la fel, oricum ar fi lumea vorbeste. De multe ori, mult prost si fara rost.
Ti am raspuns, uita te la răspunsuri ( e lung) dar am raspuns din greseala altei persoane, cand de fapt tie voiam sa iti raspund.
Daca piciorul e amputat de la genunchi, atunci cu o proteza va putea merge ca un om normal. Dar protezele sunt foarte scumpe. Daca chiar vrei sa il ajuti, poti sa faci cunoscut cazul lui sau sa faci cumva sa se adune bani pentru proteza. Daca te duci la usa lor si doar le spui "o sa fie bine" si lucruri din astea nu ii ajuti, ba chiar o sa para ciudat.
Probabil de la diabet a patit asta, cand ai diabet trebuie sa tii cont si de ce mananci, probabil ca situatia nu ii permite sa manance multe legume si ceva mai de dieta. Nu au si ei un ajutor, o pensie ceva?
Dar sincer nu cred ca ar trebui sa le plangi atata de mila. Se cam complac in situatia asta. Macar femeia ar putea sa munceasca undeva, daca nu gaseste serviciu macar cu ziua. Nu poti sa astepti mura in gura mereu
Nu din pacate nu au, părinti nu au, adica stai da, el a te mamă, dar traieste in celalalt capat de sat dar e si ea bolnavă de diabet si este ( nu doresc sa jignesc doar ca nu gasesc un termen diplomat", este supraponderala, obraz are peste 120kg, si nu poate munci, ea este pensionară dar stiu ca este vecina cu prietena cea mai buna a mamei mele, si se duce in vizita des la soacra prietenei mamei mele si se plânge mereu ca nu are banuţi, deci ma indoiesc ca are din 600lei posibilitatea de ai ajuta foarte mult, in rest nu au copii, are o sora dar si aceasta are probleme de sănătate nu poate lucra si asta este. ( Te poti uita in răspunsuri da citesti ca am raspuns cuiva daca mai esti curioasă de detalii), o sa vorbesc mai cu mama sa vad oare ori sa ii dam ceva bănuţi macar acolo cateva sute de lei poate ajută, nu as sti ce alimente sa duc, ca nu stiu exact boala, o sa vorbesc cu mama si o sa vad ce le pot duce, in acelasi timp nu vreau sa ii jignesc si nu as sti cum sa ma adresez ca nici sa jignesc dar nici sa par nepăsătoare. Si de vorbă cu profesa multumesc, uite macar pe sotia lui o voi putea încuraja, ca dupa ce se reface piciorul, cu o profesa se ca putea merge pe picioarele lui macar cat de cat, sa ii ofere si lui o speranta ca poate trai cat de cat independent. Multumesc de raspuns!
ProTeZa*
Deci pana la urma, cati ani ai?
Am inteles. O intentie onesta in ceea ce a scris se simte, nu pot sa ma pronunt. Dar din experienta, stiu ca nu orice zboara se mananca si multi se dau ceea ce nu sunt. In ziua de azi, rar mai gasesti persoane bine intentionate, se cauta mai mult cancan.