| sweetys a întrebat:

Bună! Estecazul sa imi fac griji deoarece imi intarzie acea perioada a lunii? De cand ma stiu imi venea fix pe fix cum calculam, maxim o zi intarziere. Luna trecuta au fost 4 zile intarziere, iar luna asta inca nu mi-a venit. De sarcina nu poate fi vorba fiindca ultimul contact a fost in septembrie, si in septembrie si octombrie mi-a venit in mod normal, fara sa intarzie sau sa am sangerari anormale sau sa dureze mai putin sau mai mult. Avand un ciclu foarte regulat imi cam fac griji. A fost ce e drept si o perioada mai stresanta, dar nu cred ca asta ar fi cauza. Ce alte cauze ar putea sa fie? Stiu ca un control ar fi cel mai indicat, dar fiind in preajma sarbatorilor si la munca am un program care nu imi permite sa merg la un medic cel mai devreme pot ajungein ianuarie.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| SuperFata a răspuns:

Bună!
O menstruatie neregulata, cu întârzieri, are mai multe cauze ( în funcție de vârsta).
Poate fi o infecție urinara, chisturile sunt și ele o cauza, premenipauza aduce întârzieri ( unde e cazul )
În general, medicul îți propune o serie de investigații ginecologice și, dacă e o infecție, îți dă ceva medicamente pentru reglarea ciclului menstrual.
Având în vedere ca ai avut regulat pana acum și dintr- o data s- a schimbat, trebuie sa mergi la control, dar nu te panica prea tare.
Imediat după sărbători, du- te la medic.
Sănătate!

| Floridori a răspuns (pentru SuperFata):

As avea si eu o rugaminte.
Daca poti, explica mecanismul prin care o infectie urinara poate deregla ciclurile menstruale.Multumesc!

| SuperFata a răspuns (pentru Floridori):

Atunci cand organismul se lupta cu o infectie sau cu un virus, toate procesele care au loc in interiorul sau sunt afectate. Asadar, daca suferi de o raceala, de o infectie sau o alta problema de sanatate, ai putea avea de-a face si cu intarzieri ale ciclului menstrual.

| Floridori a răspuns:

Chiar si in cazul celor mai regulate cicluri, se pot accepta ca fiind normale diferente de maxim +/- 3 zile de maxim 3 ori pe an, sau o singura intarziere de maxim 10 zile.

Dereglarile ciclurilor se datoreaza dezechilibrelor hormonale, mai ales daca pana acum ai avut cicluri regulate.Aceleasi dezechilibre pot provoca si afectiuni ale aparatului reproducator, cel mai des intalnit fiind sindromul ovarelor polichistice.

In mod normal, daca trece aceasta perioada stresanta, ar trebui ca lucrurile sa revina la normal. Daca, totusi, nu se intampla asta, iar neregularitatea ciclurilor persista pentru o perioada mai mare de 3 luni consecutive, ar fi bine sa vizitezi atat un endocrinolog, cat si un ginecolog.

Multa sanatate!

| Floridori a răspuns (pentru SuperFata):

Ok, sunt de acord ca atunci cand organismul lupta pentru a elimina o infectie virala, bacteriana, sau fungica, creierul poate anula sau pune pe pauza anumite functii.
Cu toate ca pentru ca asta sa se intample, infectia trebuie sa fie una serioasa, accept ceea ce spui.

Curiozitatea mea este: de ce ai mentionat numai infectia urinara?

| Tokyo44 a răspuns:

Posibil din cauza ca doar te-ai gândit la contact.

laughing