| Cătălina655 a întrebat:

Bună, eu am vergeturi pe lângă subraț și azi am fost la piscina și am stat puțin la soare și nu m-am dat cu protecție, ideea e ca vergeturile s-au făcut roșii și mă ustură.
De ce s-au făcut așa și ce trebuie să fac, vă rog?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Din cauza sorelui. Foloseste o crema dupa plaja cu aloe vera. Data viitoare nu mai uita la spf. E foarte periculos sa stai in soare fara protectie.

| Violleta2022 a răspuns:

Acum nu mai ai ce sa faci, ca trebuia sa te dai cu alifie de protectie, fiindca vergeturile sunt crapaturi ale pielii, iar daca sunt rosii, inseamna ca sunt recent crapate.

Vergeturile sunt crapaturi ale pielii care nu dispar niciodata, ele fiind roze-rosiatice cand sunt proaspat rupte si intr-un an se deschid la culoare, devenind albe si asa raman pana la moarte.

Vergeturile NU trec cu tratament, ele pot fii eliminate numai prin operatitie estetica cu laserul dar pot fii pervenite aparitia lor, daca faci sport ca pielea sa ramana elastica, te hidratezi si te hranesti sanatos.

| Cătălina655 explică (pentru Violleta2022):

Îmi pare rău dacă nu ați citit bine dar eu nu am spus cum fac să numai am vergeturi am spus doar ca au devenit roși pentru ca am stat în soare și am cerut un răspuns ce trebuie să fac să devină iar albe sau să se deschidă la culoare + ca nu sunt recente le am de vreo 2-3 ani și mereu au fost albe/deschise la culori însă ieri s-au făcut roși pentru ca am stat în soare probabil ați înțeles greșit dumneavoastră

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crema cu Aloe Vera e cea mai eficientă

| StripperRaoul a răspuns:

Ca acolo ii pielea mai subtire clar te o ars mai tare mare lucru. nimic sa nu faci rabda ca iti trece asa usor ii cum rabd vara usturimile

| Violleta2022 a răspuns (pentru Cătălina655):

Toata pielea arsa de soare devine rosie, inclusiv vergeturile care au o sensibilitate crescuta!
Foloseste crema cu protectie UV de +50 si vei fii ok in viitor.