| Crinela a întrebat:

Fata mea e plina de acnee si nu stiu sincer ce sa mai fac, m-am saturat. Am fost la doctorul dermatolog si mi-a dat antibiotic oral: Doxicilina Atb iar local, pentru fata mi-a dat Mask gel. Voi ce parere aveti, este bun? Ati incercat? Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Acneea este provocata de ceea ce manaci, care te afecteaza hormonal si endocrinologic, dandu-ti peste cap ciclul menstrual, iar pe corp, aparand bubite si acnee pe fata.
Pana nu vei renunta la mancarurile de calitate proasta, acneea nu va dispare.
Va trebuii sa elimini fast foodul, prajelile, salamurile, afumaturile, semi preparatele din carne, sucurile si produsele cu zahar.
O igiena riguroasa se impune: spalat fata cu apa calda si sapun de 3 ori pe zi: dimineata la sculare, imediat cum te intorci acasa de la scoala si seara, inainte de culcare. Se evita folosirea fardurilor, in special a fondului de ten si pudrelor, care optureaza si inabusa porii deja sensibili ai fetei, provocand aceea acnee puroinda.
Se fac curatari cu apa calda, clabuc de sapun si malai, pe fata, pana fata se curata de impuritati. se clateste foarte bine cu apa calduta si se sterge cu un prosop f curat si folosit doar de tine.
Daca respecti aceste reguli de igiena si de hrana sanatoasa, este imposibil sa mai ai acnee, sau dereglari menstruale.

1 răspuns:
| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Sfatul medicului este cel mai bun! in plus : poti sa-i faci ceai de musetel si sa se spele cu el dimineata si seara, inainte de culcare. ca sapun : poti folosi sapunul cu sulf.