| dansarabia1234 a întrebat:

Bună. Fetele/femeile care ați luat anticonceptionale Zoely ce părere aveți? Am auzit ca ai greturi de la ele și ca mai ai sangerari intermestruale în timpul utilizării. Este adevărat?

Mie mi-au fost recomandate pentru reglarea durerilor din timpul menstruației, nu pentru altceva pentru că încă nu am început relațiile trupești.

Sa îmi răspundă cineva care chiar a luat, as vrea sa știu din experienta. Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Cel mai bine e sa citesti prospectul.
https://ec.europa.eu/......316_ro.pdf

Si acest comunicat al ANM
https://www.anm.ro/......nes_RO.pdf

| Violleta2022 a răspuns:

Anticonceptionalele nu se iau dupa ureche sau de la sfaturi primite pe forumuri, ci stict de la ginecolog NUMAI dupa ce ti s-au facut analize hormonale, fiindca anticonceptionalul care ti se potribeste tie este posibil sa nu se potriveasca la altele, putand provoca sangerari, fibraomes au chiar tumori, pe langa infertilitate si posibil dereglari hormonale.
Pentru durerile menstruale nu se prescrie anticonceptionale ci analgezice.

| dansarabia1234 explică (pentru Violleta2022):

Am fost la ginecolog nu le iau după ureche, am fost la control și a spus doctorita ca pentru a scapa de durerile menstruale sa iau anticonceptionale. Ca cică e prea mult sa iau asa multe analgezice.

| Violleta2022 a răspuns (pentru dansarabia1234):

Pntru ginecolog sa-ti prescrie anticonceptionale est doar o afacere, fiindca ia comision la fiecare cutie care o vinde si apare codul ei pe reteta, deci nu-i pas aca tu devii infertila, sau vei avea dereglari hormonale cand iei ceva atat de puternic, fiindca daca iei analgezice doctorul nu primeste bani, deic pentru medic tu esti non stop o sursa de venit, mai als ca anticonceptionalel duc la modigcari hormonale si endocrine si vei avea probleme de sanatate care te duc tot la medic in cabinet, d eci mai multi bani pentru el.
Judecati inainte sa va bagati in corp medicatie cu risc major de sanatate!

| Robert2526 a răspuns:

Greturi foarte rar, nu e ceva obisnuit dar sa te astepti la sangerari intermenstruale in primele 6 luni de utilizare.

Cat despre ce zice Violleta... nu baga in seama, are probleme psihice