Eu ma asigur ca nu imi este foame, am fost la baie (am crampe severe daca nu merg), ca sunt imbracata si nu imi este frig, nu beau accidulat si nu consum mancaruri foarte grele, iar asa pot sa lucru orice. Am lucrat si intens fizic, dar mijlocul trebuia sa-mi fie uscat (adica nu transpirat) si cald. Nu iau pastile.
Și nu ai dureri absolut deloc dacă faci toate aceste lucruri?
Absolut nimic. In unele cazuri apare disconfort daca exagerez cu ceva, chiar si cu faptul ca nu m-am schimbat la timp. Ca si o paranteza, eu nu prea umblu sa-mi fie frig la mijloc si am mai tot timpul mijlocul acoperit.
Cati ani ai? Ai avut vreodată dureri înainte de a face toate aceste lucruri?
Am 25 si da, am avut dureri inainte de a face aceste lucruri. Acum 3 ani stateam la casa intr-un sat indepartat si trebuia sa merg pana in fundul curtii la baie. Mereu aveam disconfort la menstruatie din cauza frigului, iarna.
Si in prezent daca imi este frig, tot asa patesc.
In primele mele luni de menstruatie am fost rupta in doua de durere. M-am cerut acasa de la scoala si am stat doar in pat, pana cand mi-am dat seama ca aveam dureri din cauza ca nu mancasem si n-am baut apa.
Durerile tale menstruale pot fi și pe bază hormonală...
Eu spre exemplu, am Sindromul Ovarelor Polichistice de 4 ani, diagnostic primit de la medicul Endocrinolog, dar primele simptome au început de vreo 5 ani.
Totuși, îți recomand să faci o vizită la medicul Ginecolog sau Endocrinolog (unde am fost și eu pentru prima dată, când mi s-a dat diagnosticul), pentru a vedea clar cauza durerii, că nu e ok. Sigur ai ceva hormonal, de ai durerile acestea mari.
Eu iau din august al acestui an niște anticoncepționale pentru reglarea hormonilor, și luna asta când mi-a venit menstruația, nu am mai avut deloc dureri, doar fluxul mai mic, dar nu e grav.
Îți doresc multă sănătate!
Luam pastile de 3 x pe zi, preventiv, nu asteptam sa ne doara si sa avem crampe.
Combinatie de Aulin, Nurofen, Ketonal [ dimi-pranz-seara] sau Solpadeine 3-4 doze pe zi.
Pe mine prima varianta ma ajuta.
anonim_4396 întreabă: