| Roxette909 a întrebat:

Bună fetelor, cu sindrom de ovar micropolichistic. Acum vreo 2 ani am fost diagnosticata cu acestadupă ce am avut 1 an și 3 luni fără menstruație, mi-au fost prescrise medicamente timp de 10 zile ca mai apoi după stoparea acestora sa-mi vina menstruația. Doctorița mi-a zis atunci ca o sa am nevoie mereu sa-mi inducă menstruația pe cale medicamentoasa dar de atunci o am foarte regulata, având în vedere ca am mai dat și jos din kg e posibil efectiv ca ovarele sa se fi reglat și sa rămân însărcinată sau se poate ca ovulația oricum sa nu fie regulata și sa am dificultate in a rămâne? Ce experiente ați avut?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Daca e regulata, de ce sa intervii medicamentos?
Mergi periodic la controale, ca asa e cel mai sanatos si vezi ce iti mai spune dr.

| Violleta2022 a răspuns:

Ovarele chistice se formeaza din cauza metabolismului haotic, mancarii nesanatoase bogate in prajeli, uleiuri, fastfood, fara legume si fructe proaspete, de aceea se declanseaza boli hormonale si se formeaza chisturile ovariene.

Daca iti schimbi hrana si mananci preponderentc cu multe legume si salate la absolut tiate mesele, iar carnea sa fie ui, crcan sau peste, fara prajeli, fara grasimi, fara salamuri, fara afumatri si carnati, ai sanse sa reversezi toate problemele de sanatate pe care le ai, incluisv ca chisturile sa se micsoreze si sa dispara.

| Roxette909 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Aparent nu ai citit bine întrebarea, am intervenit medicamentos doar o data: când nu am avut menstruație pentru un 1 an și 3 luni..de când mi-a venit prima data nu am mai luat nici pastile și l-am avut și regulat.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Roxette909):

Tocmai ca am citit.
Si te intreb: de ce sa MAI intervii medicamentos?

| Robert2526 a răspuns:

Esti probabil unul din cazurile fericite. Ai luat Duphastone?

Din ceea ce spui, cel mai probabil este totul in regula si nu o sa ai probleme in a ramane insarcinata

| Roxette909 explică (pentru Robert2526):

Exact, Duphastone am luat, problema sunt kg mele în plus, din ce am înțeles pot fi un impediment serios în a rămâne însărcinată.

| Robert2526 a răspuns (pentru Roxette909):

Nu kg in plus sunt problema. De regula, la femeile de varsta fertila, kg in plus au cauza endocrina... mai exact si kg in plus sunt date de problema care cauzeaza si infertilitate.

In cazul tau, cu ciclu regulat, este cel mai probabil totul in regula. Nu am nici un motiv sa consider ca ai avea probleme de fertilitate

| Roxette909 explică (pentru Robert2526):

Încerc de câteva luni dar nimic, e posibil ca ovulația sa nu fie regulata, ce-i drept nu prea am urmărit.