| IngerulSiDraculTau a întrebat:

Buna fetita mea vomita intr-una si are si diaree, am fost cu ea la pediatru si mi-a dat sa ii administrez glucoza oral (solutie)si pastile pentru voma si diaree, dar nu ii pot adimistra nimic pentru ca ea tot ce inghite vomita. ce remediu naturist as putea sa ii dau ca sa numai vomite.mentionez ca nu sunt in romania.multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Felix65 a răspuns:

Pediatra noastra,in situatii similare indica copiilor coca-cola, cate putin. Taie greata si regleaza digestia.Ar fi bun si un ceai de menta, apa minerala...totul cu inghitituri mici! Daca va putea manca,dati-i o paine prajita cu putin unt si sare,cartof fiert cu sau fara unt, cu sare! Atentie, daca nu bea suficient lichid se deshidrateaza si ajungeti la spital.Se pierd si multe saruri, de aceea atentie si la ac. aspect. Multa sanatate!

9 răspunsuri:
| CrissuCristina a răspuns:

Cea mai des întîlnită formă de diaree acută este cea provocată de toxiinfecţiile alimentare. La cîteva ore după consumul alimentelor alterate sau infectate, apar greaţa, vărsăturile, durerile abdominale, colicile, scaunele diareice, uneori cu sînge, febra, alterarea stării generale.
În formele uşoare, tratamentul constă în repaos la pat, suprimarea alimentaţiei şi instituirea dietei cu apă fiartă şi răcită, zeamă de orez şi ceaiuri cu acţiune antispasmodică, antiemetică, antiseptică, antiinflamatoare şi astringentă: frunze de mentă, frunze de afin, cimbrişor (în părţi egale, din care se face infuzie). Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, în cantităţi mici şi repetate.
Lichidele sînt necesare pentru rehidratarea bolnavului; ele nu întreţin diareea, întrucît sînt absorbite în intestin.
Dieta constă în supă de zarzavat strecurată, revenirea la alimentaţia normală făcîndu-se treptat, în cîteva zile, printr-un regim de cruţare intestinală, cu alimente uor digerabile, uşor absorbabile şi neiritante: supe de legume, legume fierte, brînză de vaci proaspătă, carne slabă, fiartă, mere coapte, compoturi uşor îndulcite. Vor fi evitate fructele şi legumele proaspete, nefierte. În cazuri de diaree mai severă, internarea bolnavului în spital este inevitabilă.
Sabin Ivan* propune următoarea dietoterapie: în primele 24 de ore, regim hidric (ceai de mentă îndulcit), zeamă de orez (o lingură de orez la o jumătate de litru de apă, cu 2 g sare); zeamă de legume fierte cu 2 g sare. Cantitatea de lichide va fi de 1, 5-2 litri în prima zi.
În a doua zi se vor adăuga: orez fiert, mere rase, apoi, în următoarele zile se vor adăuga, progresiv, pîine albă prăjită, brînză de vaci, carne slabă fiartă, pireuri de legume, fructe coapte la cuptor, supe de carne etc, polen (2-3 linguriţe dimineaţa, pe nemîncate). Pentru diareea provocată de consumul de antibiotice, autorul lucrării amintite recomandă usturoi, ardei gras, afine, salată cu zeamă de lămîie.
Reţete de fitoterapie:
- decoct de coajă de stejar (2 linguri la o cană de apă), 2 căni pe zi, neîndulcit;
- coajă de ceapă (un pumn de coji la 1 litru de apă, se fierbe 10 minute); se ia o jumătate de litru pe zi;
- infuzie din frunze de afine (o linguriţă la o cană de apă), 2-3 căni pe zi;
- infuzie de urzici (25 g tije şi frunze uscate la 1 litru de apă, se va bea într-o zi);
- comprese cu apă caldă simplă sau alcoolizată pe abdomen (pentru ameliorarea durerilor).
În "Ghid de terapie naturistă"**, autorii recomandă ca regim dietetic şi adjuvant următoarele:
- frunze şi fructe de afin (decoct din frunze şi fructe: 50 g frunze şi fructe uscate de afin se fierb în 1 litru de apă, timp de 30 de minute; se bea călduţ, fracţionat în 3 reprize);
- infuzie din flori de albăstrele (1-2 linguriţe la cană) se beau 1-2 căni pe zi;
- infuzie de busuioc (1 linguriţă la 200 ml apă), se beau 2-3 căni pe zi;
- infuzie din fructe de cătină albă (2 linguriţe de fructe zdrobite la 1 litru apă clocotită);
- coji de ceapă (1 pumn) fierte 10 minute într-un litru de apă. Se consumă cîte o jumătate de litru zilnic, în mai multe reprize;
- decoct de rădăcină de cerenţal (Geum urbanum): 2 linguriţe de rădăcină la 250 ml apă; efectul ceaiului creşte dacă i se adaugă mentă, muşeţel şi sunătoare; se recomandă în diareea de natură infecţioasă;
- infuzie din coada racului sau decoct din 2 linguriţe de plantă mărunţită la o jumătate de litru de apă;
- fructe de corn (consumate ca atare) sau decoct, macerat sau tinctură din fructe de corn (20 g de fructe macerate în 100 ml de alcool timp de 8-10 zile; se iau cîte 40 de picături, de 3-4 ori pe zi);
- gutui sub formă de salată (gutui, mere, morcov, miere), la micul dejun; se poate face infuzie de frunze (50 g la litrul de apă);
- infuzie din iarba şarpelui (Echium vulgare), 1 linguriţă de plantă la 200 ml de apă;
- pentru copii sînt bune merele crude, rase fin; se consumă cîte o linguriţă, din oră în oră;
- merele, sub diferite forme: suc de mere combinat cu suc de urzică (în cure de primăvară); mere rase, 500-1500 g pe zi, în 5 mese; alături de morcov, constituie un tratament eficace în diareele acute şi cronice;
- decoct din frunze de merişor (peste 2 linguri de frunze mărunţite se toarnă 100 ml de apă rece şi se lasă la macerat la rece; maceratul se toarnă într-un vas; peste frunzele rămase se pun 100 ml de apă clocotită şi se fierb 15 minute; se ia de pe foc şi după 10 minute se strecoară şi se amestecă ambele lichide, se completează cu apă pînă la 200 ml şi la 3-4 ore se ia cîte o lingură; acestui decoct i se poate adăuga un vîrf de cuţit de bicarbonat de sodiu;
- suc de morcovi (250 ml), suc de spanac (100 ml), suc de ţelină (40 ml), consumate în cursul unei zile;
- infuzie de muşeţel;
- infuzie dintr-o linguriţă de frunze de nuc mărunţite peste care se toarnă 200 g apă clocotită;
- infuzie de plămînărică;
- 8-10 fire de praz se fierb la foc mic în 2 litri de apă; se consumă cîte o lingură din 5 în 5 minute; pe burta copilului se pun comprese calde cu aceeaşi zeamă de praz;
- fructele de porumbar (Prunus spinosa) conţin vitamina C, săruri de calciu şi magneziu, cu proprietăţi tonifiante ale stomacului;
- infuzie de răchitan;
- infuzie de roiniţă;
- decoct de sclipeţi (Potartentila erecta), o lingură la 200 ml de apă;
- scoarţă de stejar, al cărui principiu activ este taninul (decoct din 2 linguriţe de scoarţă mărunţită la 200 ml de apă);
- decoct din 1-2 linguriţe de rădăcină de tătăneasă la 250 ml de apă;
- infuzie din traista ciobanului;
- infuzie din petale de trandafir;
- infuzie din troscot;
- usturoiul are acţiune antimicrobiană;
- rachiu de usturoi şi hrean (20 g usturoi, 20 g de rădăcină de hrean rasă fin, 500 ml de rachiu; se pune totul într-o sticlă, se agită bine şi se lasă la macerat 10 zile, agitîndu-se din cînd în cînd; se ia cîte o lingură de 2-3 ori pe zi; este recomandat şi în dizenteria bacteriană.
Copiilor sugari li se recomandă 500 g de morcov puşi la fiert într-un litru de apă. Cînd sînt bine fierţi, se pasează şi se adaugă apă clocotită atît cît să se obţină un litru de lichid în care se pun cam 3 g de sare. Sucul astfel obţinut se consumă în cursul unei zile, fără alt aliment.
După 3 zile de tratament, începe să se adauge cîte un pic de lapte, astfel ca în a cincea zi să se revină la alimentaţia cu lapte.
În diareea sugarilor se recomandă infuzie obţinută din 3 cepe într-un litru de apă în clocot, care se lasă 2 ore.
Medicina populară recomandă un regim cu arţar, ceapă, cenuşă, laur, mentă, muştar, papură, porumb, coarne, usturoi, aguridă, pojarniţă, pulbere de corn de cerb (cenuşă).

| CrissuCristina a răspuns:

Sper ca te-am ajutat! FUNDA?

| ゼロの a răspuns (pentru CrissuCristina):

Hei cat ti-a luat sa scrii tot acest raspuns?
P.S este folositor si mi-a luat 10 min. sa il citesc.

| CrissuCristina a răspuns (pentru ゼロの):

Macar tu ma apreciezi si mi=a luat ceva sa ilscriu.

| EkaBuBu a răspuns:

Eu zic sa incerci la altpediatru pentru ca daca nu se opreste sa vomite is sanse foarte mari sa se deshidrateze. apropo sa stii ca la administratul glucozei oral iti trebuie timp, nu merge din prima zi. Adia dupa a doua, treia zi functioneaza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vomita de la o raceala grea. Cred ca are si rosu in gat, nu? La unii copii raceala se manifesta la stomac, cu voma. Nurofen copii, supozitor, ca sa nu il vomite daca are rosu in gat.
Daca nu are rosu in gat, are o indigestie, smecta si rabdare. Daca situatia se agraveaza, la urgente cu voi!

| IngerulSiDraculTau explică (pentru Felix65):

Am mai auzit asta cu coca cola la cineva mai demult dar exact exact nu stiu cum se da.imi poti da te rog mai multe detalii.

| Felix65 a răspuns (pentru IngerulSiDraculTau):

Ii dai cu lingurita sau poate ca accepta mai bine din pahar! Sa nu fie rece si sa o lasi putin sa mai piarda din efervescenta pe care o are cand o torni! Da,apoi orez, cum scria cineva., asta maine cand ii va fi foame.

| Felix65 a răspuns (pentru Felix65):

MULTUMESC! Ma bucur ca am fost de folos!