Desi teoretic oricine poate sa faca cancer gastric, aceasta boala o intalnim mai frecvent la urmatoarele persoane:
Barbati
Varsta in jur de 50 -60 de ani
Fumatori, consumatori de alcool
Cu rude cu cancer gastric
Ce care consuma carne sarata si peste sarat sau alimente conservate altfel decat prin congelare sau muraturi
Consumatorii de produse tip barbecue
Lucratorii in domeniul industriei nichelului, azbestului, cauciucului
Cei operati de stomac de peste 10 ani
Cei cu anemie pernicioasa sau gastrita atrofica
Persoane care au Helicobacter Pylori
Persoane cu polipi gastrici sau intestinali
Persoanele obeze
Lucratori in mediu cu radiatii
O alimentatie bogata in legume si fructe proaspete si fibre, fara conservanti, muraturi si alimente preparate prin sarare si afumare, scade riscul de aparitie a cancerului gastric.
Ms mult, mai astept raspunsuri. eu ti-as da funda dar nu apare funda aia
Ar trebui sa faca o ecografie deoarece ar putea fi ceva foarte grav care se agraveaza cu trecerea timpului.
E o investigastie cu specificitate mare dar sensibilitate scazuta, adica nu poti pune un diagnostic de cancer gastric dintr-o ecografie, sunt metode imunohistochimice care pot spune asta.acel punct negru poate fi multe lucruri
Daca e pnct negru uitate la poze pe net si ai sa vezi din ce am vazut eu posibil sa fie cancer.Multa sanatete.
Bună.
Trebuie să facă testul cu bariu, și apoi putem concluziona!
Cancerul apare la orice vârstă, fie fumător sau nu, fie cu un orar al meselor respectat sau nu, etc.
Cancerul nu apare ca un punct, ci ca o masă tumorală.
Sănătate.
Pa, pa.