Nu sunt medic dar logic ca e riscanta. poti sa ramai paralizata sau sa mori. depinde la ce vertebra e operatia
Depinde in ce regiune a coloanei, de obicei astfel de operatii necesita chirurgi cu multa experienta. Operatiile la coloana sunt unele din cele mai periculoase.
Depinde de gravitatea problemei asupra careia se intervine. Exista un risc de paraplegie-paralizie a picioarelor- dar este foaarte scazut, ba chiar in cazul unei operatii de hernie de disc, tinde catre zero riscul. Daca tu, sau cineva apropiat tie urmeaza sa faca o operatie nu trebuie sa te sperii, curaj si recuperare usoara!
Nu prea te putem ajuta noi, ca nu suntem chirurgi doar asa, orientativ, da' mai bine il intrebi pe doctorul care te va opera el e cel mai in masura sa-ti spuna ce riscuri exista
Depinde foarte mult si de ce diagnostic ai. Eu am facut o operatie la coloana acum 4 luni. Am avut 2 hernii de disc operate in acelasi timp si ma simt foarte bine acum. La fel de speriata am fost si eu la inceput, dar nu a fost asa de greu cum ma asteptam. Tot ce pot face eu pentru tine in momentul de fata e sa-ti recomand doctorii de la Spitalul militar din Bucuresti, in special dl dr Maris, e un om minunat si are foarta multa experientza. Sper sa te fi ajutat cat de cat. Bafta multa!
Mario1996 întreabă: