anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In curand trebuie sa-mi fac ecografie la ovare si nu prea stiu cum se procedeaza. Trebuie cumva sa te dezbraci?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Faci o ecografie pelviană, nu te dezbraci de tot, ci lași partea libera din zona buricului până la Muntele lui Venus (de unde începe zona pubiană).
Nu doare, vine cu ecograful pe burtică, se plimbă cu el pe piele pentru a vizualiza ovarele.
Pa, pa.

7 răspunsuri:
| gosh0108 a răspuns:

Da... asa se procedeaza, nu ai de ce sa iti fie rusine, gandeste-te ca noi vedem mereu organe genitale...

| AgathaRo a răspuns:

Da trebuie sa te dezbraci intr-un fel sau altul. Se foloseste un gel la ecografie.

| BiuL a răspuns:

Nu te dezbraci, iti cobori doar talia pantaloniilor un pic, deci sa nu iti rochie sau salopeta ci preferabil ceva cu talie joasa. Stai intinsa pe un pat, si iti plimba o sonda sau cum sa ii zic pe burta, nu te doare, nu prea simti nimic.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DEPINDE de tipul ecografiei : transvaginală sau pelviană/transabdominală!

Vezi detalii la linkul :
http://www.medas-feminis.ro/2012/04/27/ecografia-ginecologica/

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru bursuc001):

Ecografie pelvina, trebuie sa-mi fac.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci este valabil şi ce spunea @ BiuL.

O zi frumoasă.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc frumos tuturor!