| magicdreams96 a întrebat:

In ianuarie 2011 am avut prima menstruatie, apoi a fost tot mai rara, a intarziat 3 luni, 4luni, iar din 6 septemprie pana
azi 14 ianuarie 2013 nici urma de mestruatie. Insarcinata este imposibil sa fiu deoarece nu mi-am inceput viata sexuala. Daca ati trecut prin aceeasi situatie sau daca stiti despre ce e vorba va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Miranda29 a răspuns:

"Intarzierea menstruatiei" inseamna ca sangerarea menstruala nu "vine la timp la intalnire", conform "tiparului" stabilit anterior, pe baza observatiilor. Si fiindca in cazul existentei unei sarcini in dezvoltare ciclul menstrual se suspenda, "lipsa de la intalnire" a sangerarii menstruale este considerat primul dintre semnele sarcinii.

Dar trebuie sa se ia in considerare si faptul ca, alaturi de sarcina, mai sunt si alte cauze care pot modifica momentul aparitiei sangerarii menstruale : stress, probleme in alimentatie (anorexie, bulimie sau numai alimentatie saraca), schimbari drastice de greutate (cura de slabire), unele tipuri de medicatii, dezechilibru hormonal, oboseala cronica, schimbari care afecteaza obisnuinta cotidiana (deces in familie, schimbare de domiciliu, de serviciu), existenta unor chisturi ovariene.
O alta cauza a neregularitatii ciclului menstrual este pubertatea. Ciclul menstrual se regularizeaza dupa 4 – 6 ani de la prima sangerare menstruala (menarha). Pana atunci se pot intampla multe "incidente" precum intarzierea sangerarii menstruale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu tot cred ca esti gravida.

| andreeamateinupai a răspuns:

Daca nu ti-ai anceput viata sexuala cum sa fii ansarcinata?