| Alexiavln2 a întrebat:

Buna, in ultima perioada au avut loc niste evenimente nefericite in viata mea, in urma carora nu doar psihicul dar si fizicul meu au inceput sa cedeze… Am inceput sa nu mai dorm, am cam 2 luni de cand nu pot adormi mai devreme de 3 dimineata, nu mai pot respira cum trebuie, in special in timpul atacurilor de anxietate, plus alte simptome fizice pe care corpul mi le da… pe langa asta, desi consider ca psihic sunt relativ tare si ma descurc, cand sunt singura imi vin tot felul de ganduri, am mereu impresia ca o sa mor intr-o perioada foarte apropiata, plang din motive foarte banale etc… nu stiu pe ce fond sau ce anume din subconstientul meu imi provoaca aceste stari dar nu prea pot vorbi cu nimeni despre asta deci nu le pot cere parintilor mei bani de psiholog. Nici nu consider ca am o problema atat de grava dar mi-as dori sa stiu cum as putea sa reduc aceasta anxietate continua… poate niste pastile naturiste ceva… sau orice medicament dar care sa nu fie psihoactiv si sa provoace dependenta…

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| TimeaIoanaRus a răspuns:

Buna eu am de cand eram mic probleme genul asta...contacteazama pe email pentru sfaturi...ghitacodat@yahoo.com

| Simpatic a răspuns:

"Nici nu consider ca am o problema atat de grava dar mi-as dori sa stiu cum as putea sa reduc aceasta anxietate continua"

Ba din contra, ai o problema si ea este cat se poate de serioasa.
Voi tinerii (si eu sunt tot tanar) gresiti din start cand NU discutati problemele voastre cu parintii si cand va atudiagnosticati sau spuneti ca nu aveti mare lucru!

Problema ta este din sfera medicului psihiatru, el trateaza si depresie si anxietate si alte tulburari asemenea, psihologul este un individ care te invata cum sa gestionezi mai bine atacurile insa daca vrei ca ele sa dispara este nevoie de tratament medicamentos, altfel viata iti va deveni un cosmar.
Depresia netratata (si anxietatea) duc la reale probleme mult mai grave!

Multi va temeti de psihiatru nestiind ce este acesta si ce presupune un consult la un medic psihiatru la un cabinet privat, considerati ca psihiatrii sunt aia care imbraca "nebunii" in camsasi de forta, partial gresit!

am zis-o de nenumarate ori, vorbele si psihologul nu remediaza probleme de genul depresiei si anxietatii in care pe langa mediul care a dus la aceste tulburari-lucruri necunoscute de catre nimeni pana la urma, exista un dezechilibru chimic, creierul nu mai produce sufiecient din anumite substante (printre care serotonina), cum cineva prin vorbe a reusit sa mareasca cantitatea de serotonina respectiv dopamina a cuiva?

Un consult la psihiatru (pe care il faci cel mult 1 data pe luna) costa intre 150-300 de lei, o sedinta la un psiholog (pe care o faci de mai multe ori pe luna) costa intre 150-300 de lei, deci este de "n" ori mai ieftin sa mergi la medic decat la psiholog, care in opinia mea nu ajuta cu nimic cand ai o tulburare psihica!

| Simpatic a răspuns (pentru TimeaIoanaRus):

Si de ce sa te contacteze pe email, poti impartasi cu noi experientele tale si sa ne dai sfaturi.
dar ce asteptari putem avea de la un user care azi s-a inregistrat, are nickname de fata dar email de baiat!

| iliiiinca a răspuns:

Problema este foarte grava. Psihoterapeut sau psihiatru.

| DAVIDANDREI222 a răspuns:

Am avut aceeași problemă în adolescență, o perioadă de timp, pot spune. Se trage din posibila depresie cauzată de evenimentele traumatice petrecute de-a lungul vieții tale. În al doilea rând, lipsa somnului sau calitatea proastă se datorează stresului, alimentației proaste și anxietății. Și în ultimul rând, este posibil să fi dezvoltat și PTSD, sindrom post-traumatic datorat evenimentelor marcate din viața ta. În final, este indicat să vorbești cu cineva apropiat ție sau cu părinții tăi; ei sunt singurii care te iubesc și îți vor tot binele din lume. *Doresc să spun că acestea sunt doar niște indicații și nu pot spune cu certitudine că aceasta este cauza, dar sunt printre cele mai generale.

| Furnicuta000 a răspuns:

E un supliment, se numeste 5htp, e cel mai bun antidepresiv natural, ajuta si cu anxietatea si cu depresia. Poti lua ca rau nu o sa-ti faca, dar pe langa asta lucreaza si cu tine gen iesi la plimbare, fa lucruri care iti plac si nu te mai gandi la probleme, incearca sa gandesti pozitiv

| dullcat a răspuns:

Buna.Daca inca esti eleva poti merge la psihologul liceului, nu trebuie sa platesti nimic si nici sa le ceri bani parintilor.Acesta va stabili daca este nevoie sa mergi mai departe la psihiatru. Oamenii de pe TPU nu au nicio pregatire in acest sens pentru a da verdicte.

| Ilovedinero a răspuns:

De ce vi se pare ca toate problemele se rezolvă cu medicamente? Să iti dai timp tu cu tine, te-ai gândit? Sa stai de vorba cu tine, sa vezi ce gânduri ai ca sa le poti controla? sa vezi in ce momente le ai? Sa incepi 10 min pe zi sa citesti din biblie? Sa te rogi inainte de culcare? Sa iti faci un " to do list"? Sa faci sport? Sa te distrezi?
SI EU am avut probelemele astea, pana cand... nu mi-a mai păsat si m-am axat doar pe mine si pe linistea mea sufletească.