Pai ar fi o idee daca si ne-ai spune CE si CIT maninci. Nu de alta, dar daca maninci leguminoase, atunci automat trebuie sa maninci MULT pentru a asigura necesarul de calorii si vitamine. Plus ca trebuie' sa fii foarte atenta si ce maninci si cum le prepari, posibil sa ai nevoie sa compensezi si cu ceva suplimente.
Nu e bine nici sa nu mănânci.fa.ti în fiecare zi o salată Îți recomand ca merge
Pai, dimineata mananc un ou fiert tare, o felie de sunca presata si o leguma, alteori un iaurt si un fruct, preferabil banana daca urmeaza sa fac niste exercitii de dimineata. La pranz piept de pui/somon afumat cu legume iar la cina un iaurt, salata, supa sau somon. In timpul zilei mai mananc nuci (nu ca mi-e foame, dar cam am o dependenta de ele) si cateva migdale. Lapte beau, in unele dimineti 100 ml sau cu cereale, inainte obisnuiam sa mananc asa dar acum m-am cam lasat. Fructe la fel, mananc, o banana cu lapte (suc), piersici, caise, pepene ca tot e sezonul lui, 1 data pe saptamana sau la doua saptamani o banana inghetata cu alune. Dulciuri nu prea mai mananc, dar intentionez in weekend-ul asta sa-mi fac o budinca de tapioca sau quinoa. Vad ca stii cate ceva, mai am o intrebare suplimentara. Pastele, orezul, cous-cousul, de cate ori trebuie mancate, cat, la ce mese si daca nu mananc, daca are vreun efect asupra mea. Multumesc.
Oua de prepelita, mamaliga cu brinza, omlete/oua fierte de gaina mai rar, omleta sau ochiul facute la teflon fara ulei, salate cit cuprinde, de obicei MACAR cu marar/patrunjel/spanac (nu de alta, dar salatele de castraveti/rosii/salata verde contin mai mult apa si cenusi), cartofi piure, brinza de vaca sub diverse forme, uneori cate un pateu (Scandia au niste pateuri fara e-uri si porcarii foarte bune, chit ca sint in cutii de metal si nu la borcan), compot/ceai/dulceata, miere de albine, unt (NICIODATA margarina) - inclusiv unt pe care il facem in casa din smintina adevarata de la tara... ceva cascaval, masline, ciorbe/supe. Uneori mai alunecam si comandam cate o pizza...
P.S. Mezeluri/carnuri procesate mai rar de o data pe luna... ideal ar fi deloc, sau facute de cineva care stie ce face si nu foloseste timpenii. Buba e ca mezelurile facute cu simt de raspundere cam expira in vreo doua saptamini.
P.S. 2 Avocado - guacamole, foarte bun! A, si sa nu uitam de kimchi - merita sa dai o gramada de bani pe condimentele necesare, e extraordinar si merge cam la orice. Totul e sa treci peste socul initial de EXTREM DE IUTE. Combinatia de condimente face sa nu iti dea digestia peste cap, ci dimpotriva.
Mersi mult! Iubesc iute. Ohh, pateul. Ce-l mai iubeam. Intai de carne, apoi am trecut la vegetal. Dar eram micuta si mancam foarte mult, o conserva si minim 3-4-5 felii de paine. Dar ce bun era. Cine stie, poate o sa mai mananc acum ca mi-ai adus aminte de el, gustul copilariei. Avocado de asemenea mananc, il pun in salate cu, castraveti, rosii si ardei sau salata verde ceapa si avocado. Iese foarte buna. Inca ceva. Cateva deserturi, mai sanatoase in primul rand? Si in al doilea rand care sa nu puna mult mult la burtica?
SpecialOana06 întreabă: