Mancare naturala de la tara, prea buna, prea ca la tara...
mancarea din supermarketuri este o otrava pe care o bagam majoritatea in noi benevol
Poti incerca sa faci piata des, de la tarani veritabili, de la cei la care ai certitudinea ca fructele si legumele sunt nestropite cu chimicale
Branzeturi iarasi din marile piete dar atentie aici sa fie de la societati serioase si mai ales unde ai certitudinea ca branza a fost creata in conditii de igiena maxima
Sa incerci pe cat posibil sa iti faci acasa ceea ce ai putea sa iti faci singura gen iaurt, gemuri, compot etc
In rest este jale ce gasesti in comert, carne injectat cu chimicale, orice este injectat cu substante care fac rau in organism, o multime de produse pe care scrie bio sunt de fapt NE-BIO
Stau la oras mai greu cu mancarea naturala, multe produse din piete sunt aproape alterate este o loterie cand vine vorba sa alegi ceva bun si de calitate.
Cu totii stam la oras, nu-s fermier
dar imi este dor de copilarie si de mancarea de la bunici totul natural inclusiv porcul de craciun, acum ce a ajuns omenirea...
Daca ai dureri de burta ar trebui sa incepi sa consumi alimente bogate in fibre pentru ca sunt 99.9% sigur ca nu esti nici macar aproape de necesarul zilnic. Mancarimile astea pe piele pot aparea din n motive, inclusiv efect nocebo sau senzatii false ale creierului. Ma indoiesc ca afirmatia ta despre E-uri e adevarata asa ca incearca ceea ce am spus cu fibrele si o sa te simti mai bine cu siguranta. Spor
Nu am incredere in acele aplicatii care spun despre E uri, de ex, cam toate spun ca MSG ul, sau E 621 e numele sau, si daca cauti numele e exact aceeasi substanta, si o pun la cele mai periculoase, dar din 1908 s-a descoperit ca pe baza sa exista numele de Umami, de acolo si numele, nu exista umami fara gluamat, si se gaseste si in Rosii, si ciuperci, etc. ea s-a obtinut din preluarea din alimente fermentate, si apoi adaugarea deci fie ne e frica de o sare a sa, ca avem impresia ca schimba complet chimia, sau fie ne e frica, de rosii, carne, etc., alta chestie: sarea de lamaie, sau acidul citric, este exact acelasi lucru, si scrie ca e E330, daca cauti oriunde numele la E330 iti da acid citric, si daca cauti acid citric ce este: iti da sare de lamaie, pe scurt, aruncam si sarea de lamaie, ca e un E,
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1323893016301137
Aici o sa vezi ca alergiile alimentare sunt inca de pe vremea lui Hipocrate, alergie nu se fac de la E uri, cum crede lumea, asa e organismul fiecaruia.
Sunt cateva E uri care in cantitate mare ne pot face rau, dar na, si o aluna poate face acelasi lucru daca ai alergie la ea(si se vede ca alergia aparea in un mediu complet natural), lumea doar vede ca alergia e mai des intalnita la oras decat la sat, dar asta e din cauza ca nu ne intalnim cu alergenii, exista persoane care deoarece nu au vazut in viata lor cai, au facut alergie, cand i au vazut. si invers, exista persoane care au fost alergice la un animal si s au desensibilizat(nu e sigur ca fieacare face asta, dar au fost cazuri, la expunere repetata).
Motivul pentru care este asa de multa ura pe E uri este pentru un bias, in medicina se folosesc animele mici, pentru testare, dar na daca o luam asa, lor li s-a dat doza noastra de mii de ori, de MSG si alte E uri, altii doar au o anumita reactii adversa la anumiti compusi, exista si alergie la soare, si din ce in ce mai multi o dezvolta(e si normal daca statul in casa a devenit asa de important, nu mai facem cunostiinta cu soarele.
S au un colorant care vine de la un gandac ce nu e natural in el, dar tot E e considerat?
Uite un text care ne spune ca pesticidele au fost folosite cu mii de ani in urma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7908628/
pesticidele nu sunt ceva nou,
citeste si studiile:
https://www.health.harvard.edu/healthbeat/are-organics-worth-it
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/should-you-go-organic
"And it's unclear if the pesticides used in organic farming are safer than nonsynthetic pesticides used in conventional farming." Pe scurt ne e frica de E uri, deoarece avem teama de ceva nenatural, dar nu inseamna ca unul, e mai bun ca celelalt, unu are un risc celelat altul.
Daca esti alergica la unul din Euri nu te face la toti, de ex, pana si proteinele acelea din comert se fac din lapte, care par sintetice, https://thesynergycompany.com/blogs/news/natural-vs-synthetic-vitamin-c aici ai cum se face vitamina C, insa organismul nostru nu vede diferenta intre cele2, ce face forma naturala mai buna, e modul in care interactioneaza cu celelalte componente, lipsa lor e rea, nu acidul ascorbic, sintetic, chimic amebele sunt identice: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3847730/ pana si un site care ia lucrurile naturale( https://yoursuper.eu/blogs/articles/vitamin-c-natural-vs-synthetic) ca fiind mai bune spune ca cele 2 sunt identice, si numai lipsa celorlalte lucruri face vitamina C din pastile mai rea, a da si e cunoscuta ca E300 sau acid ascorbic.
Uite un E care a fost folosit inca din antichitate: https://www.allandetrobert.com/gum-acacia/history-of-acacia/ guma arabica, E 144, desi si site urile il considera inofensiv, E 260 acidul acetic e numele E ului, tradus e numele otetului, adica si otetul.
Exista si un efect nocebo, si erau oameni care se plangeau de durere, pana cand cineva le dadea o pastila din zahar, invers erau oameni care mergeau pe efectul placebo, si daca ii durea spatele trecea de la o bomboana, daca el credea ca il vindeca.
Sunt oameni care au vomitat, la un anumit fel de mancare, au spus ca nu le place, dar cand erau pusi legati la ochi, ei or spus ca e gustos, gandirea ca ceva ne imbolnaveste, si luarea acelui lucru, face organismul sa creada ca ai luat otrava, si te afecteaza.
Alte exemple sunt de durere din cauza nocebo, tuse, balonare, crampe, oboseala, semne de alergie, etc. si astea sunt documentate, si studiate, tot ce ai aici toate aceste reactii au fost studiate, si nocebo, ne afecteaza biologic, doar pentru ca asta credem.
Daca tu doar iti spui in minte ca nu E urile sunt devine e degeaba, deoarece subconstientul tau tot le considera rele, trebuie ca ceva sa te faca sa crezi cu adevarat, nu ti poti pacalii propriul creier asa de usor, si daca te legi la ochi, deja stii ce mananci, nu ar face nimic.
La asiatici, toti folosesc MSG, si nu au patit, nimic, chair apar multi pe net, care zic ca MSG ul e perfect safe, dar daca ne luam dupa unele articole Americane pare ca da greata, dureri de cap, etc. dar daca cautam, multi spun ca e mai degraba datorat efectului restaurantului Chinezesc, acum e mai mult frica de aditivi, trebuie sa ne gandim ca persoanele care apar in studii, sunt culese random de pe strada, inculsiv cu obiceiurile lor, cu modul de viata, cu convingeri, etc. iar autorii de articole nu trebuie sa scrie decat ce vad, exista si un articol care face fumatul sa para sanatos, dar asta numai pentru ca cei care nu fumau avea multe alte cauze de riscuri, existau si unii cu bias, care alegeau special o populatie, ca sa arate ce vor, dar acum toate trebuie sa fie randomizate, si repetabile, ceea ce le face mai corecte.