Un "remediu" accesibil este bicarbonatul de sodiu; cum in stomac ai acid, trebuie sa-l neutralizezi cu o baza, iar bicarbonatul de sodiu este... o baza
Pui 1-2 lingurite de bicarbonat de sodiu fara varf intr-un pahar cu relativ putina apa, cam pana la jumatate. Amesteci bine, te asiguri ca s-a dizolvat si dai pe gat.
Sau poti opta pentru mult prea multele medicamente din farmacii; fie ca sunt IPP-uri, fie ca sunt antiacide, ar trebui sa rezolve problema. Insa fi atent! Fara indrumarea medicului, orice altceva in afara de antiacide, care sunt locale si nu trateaza sursa problemei, poate avea repercusiuni serioase.
Dar eu am cam des, azi am mâncat cartofi și am avut arsuri.
De obicei mananc supe, salate, cartofi, friptură, piure, mancare de ardei, etc. Dar nu cred ca astea provoacă arsuri!
Trebuie sa iei niste medicamente sau sa iti schimbi stilul de viata, sa nu exagerezi cu anumite alimente, sa dormi si tu adecvat si multe de acest gen. Cel mai bine ar fi sa te duci la doctor daca consideri ca nu va trece.
Bianacid si scapi de arsuri. Gasesti la Help Net sau Dr Max. E de la refluxul gastric.
anonim_4396 întreabă: